Antena Meniu Search
x

Găurile negre sunt rasiste? O universitate Ivy League din SUA a introdus un curs pentru a lămuri misterul: "Nu pot exista legături între cosmos și ideea de culoare rasială. Sau pot?"

Te-ai gândit vreodată că găurile negre ar putea fi rasiste? Probabil că nu. Dar s-au gândit profesorii unei universităţi americane de prestigiu.

de Redactia Observator

la 27.06.2021, 16:15

Găurile negre sunt rasiste? O universitate Ivy League din SUA a introdus un curs pentru a lămuri misterul: "Nu pot exista legături între cosmos și ideea de culoare rasială. Sau pot?"
- Profimedia

Universitatea Cornell, din statul New York, instituţie care face parte din Ivy League - clubul universităţilor de elită din Statele Unite - a introdus un curs numit "Găurile negre: rasa şi cosmosul". În cadrul acestui curs studiile rasiale şi antropologie sunt strâns legate de astronomie.

"Înțelepciunea convențională ar vrea să credem că 'negrul' din găurile negre nu are nimic de-a face cu rasa. Cu siguranță nu poate exista nicio legătură între cosmos și ideea de culoare rasială. Sau poate? Teoreticieni contemporani în Studiile de Culoare (Black Studies), artiști, autori de ficțiune postulează implicit și explicit tocmai o astfel de legătură.

Teoreticienii folosesc concepte astronomice precum 'găuri negre' și 'orizonturi de evenimente' pentru a interpreta istoria rasei în moduri creative în timp ce artiștii și muzicienii evocă culoarea prin teme și imagini cosmologice (...). Predat împreună de profesori de Literatură Comparată și Astronomie, acest curs va introduce studenții în fundamentele conceptelor astronomice prin lecturi din Studii de Culoare", se arată în prezentarea cursului postată chiar pe site-ul universităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Găurile negre sunt rasiste? O universitate Ivy League din SUA a introdus un curs pentru a lămuri misterul: "Nu pot exista legături între cosmos și ideea de culoare rasială. Sau pot?"