Greierele de casă, autorizat ca ingredient alimentar în Uniunea Europană. Poate fi consumat congelat, uscat sau pudră
Greierele de casă (Acheta domesticus) poate fi folosit, începând de azi, ca aliment în Uniunea Europeană, confom unui comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Greierele de casă este a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.
În cazul greierelui de casă, autorizaţia de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră. Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.
Citește și: Obiceiul care îți afectează silueta atunci când înaintezi în vârstă
Această autorizaţie a Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea.
- Larva de gândac (mealworm), aprobată în UE ca hrană pentru om. Viermele e bogat în proteine, grăsimi și fibre
- "E foarte delicios şi aromat". Lăcusta călătoare, un nou ingredient pe mesele românilor. Cum poate fi preparat...
- Nou aliment din 10 februarie: pudra din viermi galbeni de făină. Patiserii vor să o folosească, dar românii se...
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Băutura tot mai consumată de români. Vânzările au crescut cu 15% anul trecut: "În ultimii 5 ani s-a dublat"
Insectele, sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase
În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume.
De asemenea, în contextul strategiei "De la ferma la farfurie", insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰