Antena Meniu Search
x

Video Greşeala făcută de un tânăr, care l-a lăsat fără 43.000 de lei în cont. Şi-a instalat o aplicaţie pe telefon şi de acolo a început calvarul

Au fraudat online, au fost prinşi în flagrant offline. Patru cetăţeni străini au furat zeci de mii de lei din conturile oamenilor care credeau că investesc în burse online. Tatăl unui tânăr afacerist păcălit a reuşit să-i contacteze pe escroci şi să le propună o afacere de nerefuzat. La întâlnire a venit însă şi Poliţia. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 06.04.2024, 20:35

Vezi și

Indivizii aveau o metodă ingenioasă de a-i păcăli pe cei care investesc în bursele online. Au reușit să convingă un afacerist român să-și instaleze o aplicație pe telefon și i-au furat din cont 43.000 de lei. 

Nu ar fi fost prinși niciodată dacă tatăl pagubitului nu ar fi intervenit. I-a contactat pe escroci și le-a propus un alt târg de 180.000 de euro, doar că banii ar fi trebuit să-i dea cash. Bărbatul a anunțat poliția și în timpul tranzacției, ţeparii au fost prinşi. 

Sunt acuzaţi de acces ilegal la un sistem informatic, înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Cei patru sunt cetățeni străini - turci, israelieni și irakieni, iar la ei acasă, polițiștii au găsit peste 600.000 de euro, bani ce nu au putut fi justificați.

De asemenea polițiștii au suspendat activitatea firmei la care lucrau cei patru și au amendat societatea cu 20.000 de lei. După ce au fost audiați, doi dintre cei patru autori au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și urmează să ajungă în fața procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Greşeala făcută de un tânăr, care l-a lăsat fără 43.000 de lei în cont. Şi-a instalat o aplicaţie pe telefon şi de acolo a început calvarul