Antena Meniu Search
x

300 de lei în 10 minute. Schema prin care doi indivizi i-au convins pe trecători să le dea bani, în Târgovişte

Doi bărbaţi au fost prinşi, în municipiul Târgovişte, în timp ce abordau trecătorii și le solicitau diverse sume de bani sub pretextul că lucrează la o fundație de caritate. Puşi în faţa faptului împlinit, indivizii au recunoscut fapta şi le-au mărturisit jandarmilor că în aproximativ 10 minute au colectat aproximativ 300 de lei de la oamenii de pe stradă. 

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 11:42

300 de lei în 10 minute. Schema prin care doi indivizi i-au convins pe trecători să le dea bani, în Târgovişte
300 de lei în 10 minute. Schema prin care doi indivizi i-au convins pe trecători să le dea bani, în Târgovişte

Doi indivizi, care pretindeau că strâng fonduri pentru persoanele cu dizabilităţi, în numele unei fundaţii de binefacere, au fost prinşi de jandarmi în faţa unui magazin din Târgovişte.

Cele două persoane, care aveau în mână un dosar cu mai multe documente, au devenit agitate imediat ce au zărit forţele de ordine. În urma unei simple verificări, jandarmii au constatat că denumirea asociației respective nu există.

Astfel, puşi în faţa faptului împlinit, cei doi şi-au recunoscut faptele. Ba mai mult, unul dintre indivizi a menționat, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat aproximativ 300 de lei de la trecători.

Ce spune Jandarmeria

Pe acelaşi subiect

Jandarmii dâmbovițeni au depistat vineri, 8 martie a.c., în zona unui centru comercial din Târgoviște, doi bărbați care abordau trecătorii și le solicitau diverse sume de bani sub pretextul că lucrează la o fundație de caritate.

Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, aflat   în misiune în zona centrală a municipiului Târgoviște, a observat în parcarea unui supermarket două persoane care aveau în mână un dosar cu mai multe documente. La vederea jandarmilor, bărbații au devenit agitați, manifestând un comportament suspect.

Jandarmii i-au legitimat și le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbații în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, au menționat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

În urma celor declarate de cei în cauză, jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări și a reieșit faptul că denumirea asociației nu există. Totodată, unul dintre cei doi bărbați a recunoscut acest aspect și a menționat, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat circa 300 de lei de la trecători, sumă de bani care a fost găsită asupra acestuia.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare și au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Târgoviște pentru continuarea cercetărior și luarea măsurilor legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » 300 de lei în 10 minute. Schema prin care doi indivizi i-au convins pe trecători să le dea bani, în Târgovişte