Antena Meniu Search
x

Video Grevă la CFR, vineri. Circulaţia trenurilor va fi oprită timp de 2 ore, angajaţii cer salarii mai mari

Cine are drum cu trenul de dimineaţă, ar fi bine să îşi amâne călătoria. Circulaţia garniturilor va fi întreruptă timp de două ore, între 7 şi 9, din cauza unei greve de avertisment la CFR. Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă. Cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune. Compania de transport feroviar a anunţat că pasagerii care au deja bilete cumpărate la trenurile care nu vor circula pot cere despăgubiri. 

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 21:24

Vezi și

Salariaţii CFR Călători nu participă vineri la greva de avertisment anunţată de Alianţa Sindicală a Federaţiilor "Drum de Fier - Elcatel" între orele 07:00 - 09:00, însă aceasta ar putea afecta, în intervalul orar respectiv, circulaţia anumitor trenuri operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari.

"Referitor la greva feroviară ce a fost anunţată doar în spaţiul public pentru data de 15.09.2023, în intervalul orar 07:00 - 09:00, de către un sindicat feroviar, CFR Călători face următoarele precizări: greva feroviară a fost anunţată doar în spaţiul public de către un sindicat feroviar şi priveşte salariaţii CNCF CFR SA; salariaţii CFR Călători nu participă la această grevă; conform informaţiilor din spaţiul public, această grevă feroviară este una de avertisment şi ar putea afecta, în intervalul orar 07:00-09:00, circulaţia anumitor trenuri, operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari", spune transportatorul feroviar naţional de călători, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

În cazul în care greva de avertisment va avea loc, călătorii de la trenurile afectate îşi pot valorifica drepturile lor privind restituirea contravalorii încasate a transportului neefectuat integral sau parţial conform Regulamentului de transport pe calea ferată din România, în vigoare.

Detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe site-ul companiei.

Pe acelaşi subiect

Sindicaliştii, gata de grevă de câteva zile

Alianţa Sindicală a Federaţiilor "Drum de Fier - Elcatel" a anunţat, în urmă cu câteva zile, declanşarea grevei de avertisment la CFR SA, în data de 15 septembrie, şi a dorit să atragă atenţia factorilor de decizie cu privire la faptul că este nevoie urgent de implicare pentru a evita blocarea sistemului feroviar.

Sindicatele din sistemul feroviar au precizat că motivele care au dus la decizia de a declanşa greva de avertisment sunt: neîncheierea contractului colectiv de muncă, din cauza lipsei bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat pe anul 2023; aplicarea prevederilor Legii 195/2020 şi respectarea ierarhizării salariale corespunzătoare atribuţiilor, responsabilităţilor şi calificărilor specifice fiecărei funcţii; asigurarea condiţiilor de muncă şi a echipamentului individual de protecţie şi asigurarea unei finanţări corespunzătoare a sistemului feroviar.

Alianţa Sindicală a Federaţiilor "Drum de Fier - Elcatel" este o organizaţie reprezentativă la nivel de unitate CNCF "CFR SA".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Grevă la CFR, vineri. Circulaţia trenurilor va fi oprită timp de 2 ore, angajaţii cer salarii mai mari