Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor continuă. Sindicaliştii s-au întâlnit cu premierul Ciucă şi anunţă luni dacă renunţă la proteste

Premierul Nicolae Ciucă a avut duminică dimineaţă o nouă rundă de consultări cu sindicatele din Educaţie, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă, vizând majorarea salariilor, condiţionată însă de un anunţ imediat privind încetarea grevei generale declanşate în 22 mai.

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 15:59

Vezi și

La întâlnirea cu premierul României au participat mai mulţi lideri sindicali, iar după discuţii sindicaliştii au decis că greva va continua şi luni, 12 iunie. Sindicaliştii vor să vadă actul normativ cu noile creşteri salariile şi vor oferi un răspuns clar tot luni, 12 iunie, în jurul orei 10:00. Ordonanţa cu noile cererile noi va fi pusă în transparenţă decizională în cursul zilei astăzi şi va conţine exact măsurile dorite de sindicalişti.

Potrivit surselor Observator, mâine se va ţine o şedinţă de guvern, iar dacă sindicaliştii din Educaţie nu vor opri greva, atunci ordonanţa nu va fi adoptată.

Cerinţele sindicaliştilor

Guvernul a acceptat aseară noile revendicări făcute de sindicatele din educație pentru profesori și ceilalți angajați din învățământ. Asta înseamnă că salariile dascălilor vor creşte cu 25%. Personalul didactic şi cel auxilar vor primi vouchere sau prime de 1.500 lei anual, iar cel nedidactic de 500 de lei până în 2027. O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024.

Până acum sindicatele primiseră o primă tranșă de 40% și mai apoi 45% din această diferență. Noile prevederi vor fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă care va fi discutată chiar astăzi în şedinţa de Guvern ce va avea loc la ora 10:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor continuă. Sindicaliştii s-au întâlnit cu premierul Ciucă şi anunţă luni dacă renunţă la proteste