Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor. Maşina Prefecturii din Cluj, atacată de dascălii furioşi care au ieşit să protesteze. Incidente şi la Buzău

Protestul profesorilor din ţară a luat o întorsătură neaşteptată. La Cluj, maşina Prefecturii a fost atacată de dascălii furioşi care au ieşit în stradă să îşi strige nemulţumirile. Iar la Buzău, cadrele didactice au început să scandeze exact în momentul în care Marcel Ciolacu se pregătea pentru discursul de Ziua Eroilor. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 25.05.2023, 13:23

Vezi și

Revoltă este şi în Bucureşti. Peste cinci mii de profesori continuă protestul şi la această oră pe străzile din centrul Capitalei, mai ales după ce executivul le-a confirmat - încă o dată în această dimineaţă - că majorările salariale nu intră în discuţie mai devreme de 15 iulie. Ultima ofertă pentru încetarea grevei generale s-a rezumat la bonusuri de cel mult 2.500 de lei, acordate în două tranşe.

Unei femei i s-a făcut rău din cauza căldurii la protestul din Piaţa Victoriei 

"Profesorii care au stat aici, în Piaţa Victoriei la protest, aproximativ 2 ore, sunt nemulţumiţi de anunţul Guvernului, care practic nu a făcut nimic altceva decât să le confirme faptul că nu urmează creşteri salariale, cel puţin nu în viitorul apropiat. Cei peste 5.000 de profesori au plecat în marş către Palatul Parlamentului, iar sindicaliştii care au fost aici au spus că, la finalul acestui protest, vor lăsa câte un pix pentru fiecare membru al Guvernului, astfel încât aceştia să-şi scrie demisia, dacă până după-amiază nu vin cu o nouă ofertă.

Vor creşteri salariale, e principala revendicare pe care profesorii o au pentru a renunţa la greva generală, grevă care iată este astăzi la cea de-a patra zi. Profesorii au plecat în marş de aici, dar pentru că este foarte cald, unui cadru didactic i s-a făcut rău în Piaţa Victoriei, este vorba despre o femeie de 54 de ani, care a avut nevoie de asistenţă medicală. A fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital. Profesorii merg acum în marş, se vor întoarce în Piaţa Victoriei pentru a-şi scanda nemulţumirile, pentru că vor salarii mai mari", a transmis Andreea Petrescu, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor. Maşina Prefecturii din Cluj, atacată de dascălii furioşi care au ieşit să protesteze. Incidente şi la Buzău