Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor, ziua 7. Bac-ul, în pericol. Dascălii continuă protestele, iar mediile anilor terminali sunt încă neîncheiate

Angajații din Educație nu au mai fost chemați, oficial, la negocieri de către Guvern. Însă, conform unor surse politice, e posibil ca azi să fie totuşi nişte discuţii în încercarea de a dezamorsa situaţia, astfel ca de mâine să se poată face măcar înscrierile la Bacalaureat. 

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 07:30

Vezi și

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că şcolile care au personalul necesar pentru înscriere pot începe procedurile. Nu sunt însă încheiate mediile pentru elevii din anii terminali, iar profesorii nu au anunţat că au de gând să spargă greva doar pentru asta.

Dacă nu se găseşte o soluţie şi elevii şi profesorii nu se întorc la şcoli, Bacalaureatul din acest an este în pericol. Deocamdată protestul anunţat pentru marţi în Piaţa Victoriei rămâne în picioare. Reprezentanții protestatarilor din Educație sunt deciși să nu renunțe și își menţin solicitările privind majorări salariale cu 25%.

Reamintim că Nicolae Ciucă a anunţat vineri că a convenit cu partenerii de coaliţie ca, până la soluţionarea problemelor din Educaţie să nu îşi depună mandatul de premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor, ziua 7. Bac-ul, în pericol. Dascălii continuă protestele, iar mediile anilor terminali sunt încă neîncheiate