Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Groapa de gunoi din Portul Constanța, închisă de Garda de Mediu din cauza neregulilor grave. Specialiştii se tem că solul a fost contaminat

O groapă de gunoi din portul Constanţa, unde primăria arunca deşeuri a fost închisă de Garda de Mediu. Municipalitatea a fost amendată cu 100 mii de lei. Deşi aici ar fi trebuit depozitate doar resturi din construcţii, comisarii de mediu au găsit şi deşeuri menajere, mare parte din ele fiind îngropate în pământ.

de Redactia Observator

la 10.11.2022 , 08:21

Anca Florina Paraschiv, comisar: Pe toata zona aceasta, pe marginea ravelei, sunt amestecuri de deşuri inerte cu deşeuri de ambalaje şi municipale. Printre ele sunt  şi cele de azbest şi bituminose. 

Primăria Constanţa duce de aproape 20 de ani gunoi pe o suprafaţă de 2 hectare, teoretic deşeuri din construcţii. O verificare făcută de Garda de Mediu a arătat însă că acolo s-au adunat şi alte tipuri de deşeuri. Acum specialiştii se tem că solul a fost contaminat. 

Steluța Popescu, director Garda de Mediu: Ar fi trebuit să se depoziteze doar deșeuri din construcţii și demolări, deșeuri inerte și s-au găsit tot felul de alte tipuri de deșeuri menajere, plactic, tot felul de deșeuri. Problema e că deșeurile au fost îngropate și acoperite cu pământ.

Vezi și

Specialiştii se tem că solul a fost contaminat

Pe acelaşi subiect

Iar când plouă, apa fluvială se infiltrează printre gunoaie şi duce substanţele poluante la mare adâncime.

Adrian Bîlbă, doctor în ştiinte: Gunoaiele de steril sunt gunoaie din materiale de construcţii, care ar trebui să fie sortate de cel menajer și care să consolideze un anumit teren mlăștinos. Se fac pe lângă ape tocmai în scpp ecologic a acelui teren. 

Primăria Constanţa a fost amendată cu o sută de mii de lei. Municipalitatea face acum propriile verificări în acest caz, iar edilul spune că va contesta amenda.

Vergil Chitac, primar Constanța: Noi o să mergem în instanţă, nu suntem de acord. Însă nu am primit actul de control şi nici planul de măsuri. De unde plăteam, ca să transportăm deşeurile inerte acolo, în port, 6 lei pe tonă, acum vom plăti mai mult de 60 de lei pe tonă. 

Deocamdată, autoritățile au identificat doi operatori care ar putea prelua deșeurile din construcții. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Groapa de gunoi din Portul Constanța, închisă de Garda de Mediu din cauza neregulilor grave. Specialiştii se tem că solul a fost contaminat