Antena Meniu Search
x

Foto Amendă uriașă pentru un șofer de camion care transporta deșeuri ilegale, ridicate din București

Garda Națională de Mediu (GNM) a prins în trafic un șofer de camion ce transporta deșeuri nedeclarate, pe care urma să le elimine în locuri neautorizate. Camionul, depistat pe raza județului Prahova, a fost confiscat, fiind aplicată și o amendă de 30.000 de lei.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 15:20

camion cu deșeuri depistat pe raza județului Prahova
Amendă uriașă pentru un șofer de camion care transporta deșeuri ilegale, ridicate din București - Garda Națională de Mediu

Șoferul de camion prins în trafic cu deșeuri a recunoscut că le ridicase de la o firmă din București specializată în înlocuirea parbrizelor.

"În data de 08.11.2022, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul General, împreună cu Jandarmi din cadrul Gruparea de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” Ploiești, au surprins în trafic în zona Strejnic din Județul Prahova, în imediata apropiere a drumului DN1A, un autocamion ce transporta deșeuri de parbrize ce urmau a fi eliminate în locuri neautorizate. 

În urma verificării s-a constat faptul că transportatorul nu deținea niciun document de transport deșeuri, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 lei, și sancțiune complementară de confiscare a autocamionului. Din declarațiile conducătorului auto, deșeurile de parbriz au fost ridicate din Municipiul București, de la un operator economic care desfășoară activități de înlocuire parbrize. Totodată, a fost demarată o acțiune de inspecție și control inopinat la operatorul economic, generatorul deșeurilor", au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

Garda de Mediu pregătește controale

"Acțiunea a fost organizată ca urmare a monitorizărilor din teren ale comisarilor din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu. În perioada imediat următoare vor fi desfășurate controale la societățile din Municipiul București de unde proveneau aceste deșeuri și se vor lua toate măsurile legale care se impun pentru nerespectarea legislației de mediu", a declarat Florin Bănică, comisar general adjunct al GNM, pentru Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Amendă uriașă pentru un șofer de camion care transporta deșeuri ilegale, ridicate din București