Antena Meniu Search
x

Video "Groapă lângă groapă până ne dărâmăm mașinile". Lucrările la centura orașului Târgu Jiu, întârziate de greșelile de proiectare și de lipsa materialelor

Deşi ar fi trebuit să fie gata încă de acum şapte ani, lucrările la centura oraşului Târgu Jiu sunt întârziate de lipsa parapetelui metalic ce trebuie pus pe marginea drumului. Materialele vin tocmai din Italia pentru că nu se mai găsesc la furnizorii din România. Ultimul anunţ era că se va putea circula pe centură din această lună, dar acest lucru va fi posibil de la anul. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.12.2023, 08:59

Vezi și

Greşelile de proiectare, în primă fază, apoi rezilierea contractului cu primul constructor. A venit pandemia, apoi preţurile tot mai mari la materialele de construcţii şi aşa s-au tărăgănat lucrările la centura municipiului Târgu Jiu. Acum parapetele de protecţie e adus din Italia pentru că la noi nu se mai găseşte.

Iulian Popescu, prefect Gorj: "Există o listă foarte scurtă de furnizori care mai fac aşa ceva şi de aceea sunt nişte întârzieri. Acel segment trebuia deschis chiar din noiembrie."

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: "Sunt mari sincope în aprovizionarea cu parapete metalic pentru că nu este pe piaţă cantitatea suficientă pentru toate şantierele deschise în România la acest moment, autostrăzi şi drumuri express. Nu este vorba doar de parapete, ci de tot sistemul de montare, dar din păcate nu este suficient. Ei lucrează, montează pe bucăţi."

În această lună, ar fi trebuit să se deschidă circulaţia pe jumătate din centură, dar Moş Crăciun nu le aduce acest cadou şoferilor din Gorj. Acest lucru va fi posibil în ianuarie.

Pe acelaşi subiect

Şofer: "Mi se pare aberantă chestia asta. Nu e treaba că durează. E de înţeles. E vremea cum e şi e greu, dar drumul ăsta lăturalnic, ocolim pe lângă. Facem maşinile praf."

Şofer: "Groapă lângă groapă până ne dărâmăm maşinile."

Reporter: "Când credeţi că va fi gata centura?"

Şofer: "În 2040. Mai repede nu cred."

Nici vremea nefavorabilă nu le permite muncitorilor să toarne asfalt.

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: "A fost mereu umiditate şi nu se poate aşterne ultimul strat de mixtură asfaltică, stratul de uzură în zona nodurilor rutiere şi nici aplicarea marcajului rutier."

Diana Speretoiu, reporter Observator: "Chiar dacă circulaţia încă nu a fost deschisă, mulţi şoferi care au văzut că a fost aşternut asfalt pe acest segment s-au aventurat pe şosea deşi riscă amendă. Au fost înregistrateşi câteva accidente. Un şofer care a pierdut controlul direcţiei a distrus parapetele de pe marginea şoselei pe o porţiune de 30 de metri."

Acesta a fost refăcut din banii constructorului. La fel au fost înlocuite şi zeci de semnalizatoare care au fost furate la doar câteva ore după ce au fost montate. În jur de 200 de milioane de lei s-au cheltuit până acum pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Aceasta e, în prezent, cea mai importantă investiţie din judeţul Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Groapă lângă groapă până ne dărâmăm mașinile". Lucrările la centura orașului Târgu Jiu, întârziate de greșelile de proiectare și de lipsa materialelor