Antena Meniu Search
x

Video Finalizarea drumului expres Craiova - Piteşti, amânată cu un an. Lucrările la tronsonul 1 merg greu, chiar și după ce constructorul a fost înlocuit

Inaugurarea totală a Drumului Expres Craiova - Piteşti se amână cu un an faţă de data iniţială la care a fost anunţată. E concluzia ministrului Transporturilor care a vizitat astăzi împreună cu reprezentanţii Companiei de Drumuri şantierele de pe cele trei loturi de drum aflate în lucru. Pe primul tronson, construcţia merge cel mai greu. 

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 21:07

Vezi și

Puţini şi răsfiraţi. Aşa i-a găsit astăzi ministrul Transporturilor pe muncitorii care construiesc şoseaua pe primul tronson al Drumului Expres Craiova - Piteşti. Bucata dintre Craiova și Robănești este cea mai scurtă, are doar 18 kilometri, dar are si  cu cele mai multe probleme. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Nu e mobilizare bună pe lotul 1. 75 de oameni azi şi aproximativ 70 de utilaje... Scuzaţi-mă, dar nu e mulţumitor. Atenţionare. Deocamdată atenţionare pentru lotul 1 şi pentru centura Craiovei." 

De tronson se ocupă o firmă din Turcia, după ce în vară, tot din cauza mobilizării slabe, ministrul a reziliat contractul constructorilor italieni. 

Vești bune pentru șoferi

Pe acelaşi subiect

În schimb pe tronsonul 3 între Slatina și Colonești, lucrăriile au avansat. Șoferii ar putea avea parte de un cadou de sărbători. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Până la sfârşitul anului acesta se dă în circulaţie acest tronson 3 de peste 31 de kilometri şi menţin pentru lotul 1 şi lotul 4 ca anul viitor întreaga bucată de drum expres să fie în circulaţie."

Tronsonul 2, de 40 de km, singurul dat în circulaţie, a fost gata în trei ani. Ministerul Transporturilor promite că până la finalul anului viitor tot Drumul Expres Craiova - Piteşti va fi dat în folosinţă. Şoferii abia aşteaptă să nu mai piardă timpul în aglomeraţie. 

Șofer: "Îl aşteptăm de foarte mult timp. Este ideal. În toate direcţiile ţării ne lovim de autostrada asta. Am ajunge şi mai repede, am mai economisi şi combustibil."

Șofer: "Drumul express este un mare câştig pentru participanţii la trafic, în primul rând. Ne ajută foarte mult şi dacă se deschide cealaltă parte până la Piteşti. Vom ajunge în Capitală foarte repede, în siguranţă, cu un drum foarte bine făcut."

120 de kilometri are în total drumul expres. A costat un miliard de euro. Odată inaugurat, se va putea circula de la Craiova la Constanţa pe şosele de mare viteză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Finalizarea drumului expres Craiova - Piteşti, amânată cu un an. Lucrările la tronsonul 1 merg greu, chiar și după ce constructorul a fost înlocuit