Antena Meniu Search
x
LIVE

Clipe de groază într-un bloc din Satu Mare după o explozie violentă. Doi tineri au fost grav răniţi

Au fost clipe de groază într-un bloc din Satu Mare. O explozie violentă a rănit grav doi tineri şi a semănat panică printre locatari. Unul dintre răniţi a fost dus cu un elicopter la spitalul din Timişoara, pentru că are şi arsuri pe căile respiratorii.

De Redactia Observator la 28.11.2019, 11:25
Vezi și

Au fost clipe de groază într-un bloc din Satu Mare. O explozie violentă a rănit grav doi tineri şi a semănat panică printre locatari. Unul dintre răniţi a fost dus cu un elicopter la spitalul din Timişoara, pentru că are şi arsuri pe căile respiratorii.

Peste 20 de oameni au fost evacuaţi de pompieri din locuinţele atinse de suflul exploziei.

O deflagraţie puternică s-a produs şi într-un bloc din Timişoara, în apartamentul unei bătrâne. Femeia a ajuns pe mâinile medicilor, iar casa ei este distrusă complet.

Oamenii s-au speriat de moarte, au crezut că întreg blocul va sări în aer. Spun că s-a auzit ca şi cum ar fi explodat o bombă. Garsoniera unde a avut loc deflagraţia, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze, a fost distrusă complet.

Alte 19 locuinţe au fost afectate. Iar doi tineri au fost grav răniţi.

Constantin Demian, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenta Satu Mare: Tanara are arsuri la nivelul fetei, la nivelul gatului, la nivelul toracelui si membrelor superioare. Aproximativ 25 la suta din suprafata. Bărbatul are arsuri pe o suprafata mai mica, dar de o gravitate mai crescuta.

La scurt timp, tânărul a fost transportat, cu un elicopter SMURD, la Timişoara.

Dr. Cojocaru Mihail, medic primar chirurgie plastica: A venit stabil, intubat, ventilat mecanic. Noi ne ocupam de toaleta chirurgicala si evaluarea leziunilor de arsura. Arsura este de aproximativ 20 la suta.

Şi tânăra rănită va fi transferată la Bucureşti. Peste 20 de locatari au fost evacuaţi din locuinţe. Experţii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au venit să verifice structura de rezistenţă a blocului.

Nu au fost probleme, aşa că oamenii s-au putut întoarce în case. Nu au avut însă curent şi gaze. Blocul a fost iluminat de afară, cu ajutorul unei maşini speciale.

Autorităţile au găsit soluţii şi pentru cei care nu au vrut să înopteze în case. Au pregătit locuri de cazare la un liceu din zonă.

Panică şi într-un bloc din Timişoara, după ce o butelie a explodat în apartamentul unei bătrâne.

Bătrâna a ajuns la spital, cu arsuri. Ceilalţi locatari nu au păţit nimic, au ieşit singuri din case. Suflul exploziei a fost totuşi puternic.

Locuinţa femeii arată ca după război: geamurile sunt sparte, uşile - distruse, iar un perete aproape că s-a dărâmat.

ISU Timisoara: In urma masuratorilor, nu s-au detectat gaze in interiorul imobilului. Inspectoratul in constructii nu a constatat ca structura de rezistenta este afectata.

În ambele cazuri, pompierii au deschis anchete şi trebuie să stabilească din ce cauză s-au produs exploziile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Clipe de groază într-un bloc din Satu Mare după o explozie violentă. Doi tineri au fost grav răniţi