Video Grupare care a traficat ilegal prin România aproape o mie de migranţi, destructurată. Zeci de percheziţii în toată ţara
Polițiștii și procurorii DIICOT Timișoara fac luni 69 de percheziții în mai multe județe la persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Gruparea ar fi traficat prin România aproximativ 1.000 de migranți.
Potrivit IGPR, perchezițiile au loc în județele Timiș (29), Mehedinți (9), Dolj (8), Caraș-Severin (4), Argeș (4), Ilfov (3), Teleorman (3), Arad (3), Dâmbovița (2), Sibiu (1), Constanța (1), Ialomița (1) și municipiul București (1).
Cum acţiona gruparea
Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, mai mulți cetățeni străini ar fi constituit o grupare specializată în traficul de migranți, la care ar fi aderat mai mulți români și care ar fi avut ca preocupare principală introducerea frauduloasă în țară a grupurilor de migranți, prin traversarea ilicită a Dunării și, ulterior, scoaterea ilegală a acestora din țară pe frontiera de Vest.
Gruparea ar fi acționat pe mai multe paliere, respectiv recrutarea grupurilor de migranți pe teritoriul Turciei și pregătirea acestora în scopul îmbarcării în mijloacele de transport pentru introducerea acestora în mod fraudulos în Bulgaria și, ulterior, în România.
- Fenomen fără precedent în România, în 2022 şi 2023. Guda: "Niciodată în ultimii 30 de ani nu am avut această...
- Decizie majoră în Spania: 300.000 de imigranţi ilegali vor primi anual statut legal pentru a putea munci
- Donald Trump continuă șirul numirilor controversate la Casa Albă. Se conturează viitoarea administrație...
- Doi adulți și un copil de 2 ani, salvați din nămeţi de jandarmi, în Alba. Se rătăciseră la întoarcere de la...
- Minune înainte de Crăciun. Băieţelul de 10 ani care a stat minute în şir sub apă, la Aquapark Oradea, şi-a...
Apoi, migranții ar fi fost transportați în adăposturi din municipiul Timișoara, unde ar fi rămas până când ar fi fost identificate oportunități pentru scoaterea ilegală din țară.
O parte dintre membrii grupării ar fi avut ca atribuții racolarea șoferilor care s-ar fi ocupat cu preluarea, transportul și conducerea migranților până în zona parcărilor, unde ar fi fost transferați în camioane.
Un alt palier, format din transportatori, persoane de naționalitate română, ar fi realizat transportul migranților, pe care i-ar fi predat ultimului eșalon, format din șoferi de camioane și antemergători.
Astfel, în perioada iunie - decembrie 2024, au fost depistate și oprite 136 de asemenea transporturi, însumând aproximativ 1.000 de cetățeni străini, de origine afro-asiatică. De asemenea, luni, 69 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timișoara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰