Antena Meniu Search
x

Video Gunoaiele europenilor, îmbrăcămintea românilor. Mii de baloţi cu haine second-hand zac în depozitul Bulendrică din Braşov

Foarte mulţi români se îmbracă de la second hand. Este o realitate cruntă din păcate şi încă o dovadă, dacă ne mai trebuia, a faptului că românii sunt săraci. Cum sunt aduse aceste haine în ţară şi dacă au atestat care să garanteze că sunt curăţate şi dezinfectate, aşa cum cere legea, nimeni nu ştie. Multe intră în ţară ilegal şi pot purta, prin urmare, bacterii şi viruşi extrem de periculoşi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.10.2023 , 17:35

Gunoaiele europenilor, îmbrăcămintea românilor. În depozitul Bulendrică, aşa cum e cunoscut de locuitorii din Teliu, au fost înghesuiţi mii de baloţi cu haine la mâna a doua aduse ilegal din ale ţări. Toate erau destinate magazinelor second hand din România, deşi în acte erau trecute ca deşeuri care urmau să fie distruse. În acest dosar penal poliţiştii au sigilat hala unde sunt depozitate mărfurile. Hainele la mâna a doua sunt atât de multe încât nici măcar poliţiştii nu au putut stabili exact cantitatea lor în ziua controlului.

Vorbim despre containere pline ochi cu geci, pantaloni, rochii, bluze, cămăşi dar şi încălţăminte fără documente care să ateste că ar fi fost curăţate şi dezinfectate. "Potrivit documentelor acele bunuri nu aveau voie să fie introduse în România întrucât deşeurile respective, pentru că aşa sunt înregistrate, sunt interzise la import", spune un poliţist. Motivul e lesne de înţeles: sunt periculoase pentru sănătate. Mai exact, spun medicii dermatologi, hainele la mâna a doua necurăţate unt purtătoare de paraziţi. Nu mai vorbim despre dermatitele de contact care pot apărea din cauza vopselurilor folosite. Persoanele sensibile pot suferi de iritaţii grave ale pielii şi chiar alergii.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Gunoaiele europenilor, îmbrăcămintea românilor. Mii de baloţi cu haine second-hand zac în depozitul Bulendrică din Braşov