Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Guvernul vrea să schimbe ordonanţa antidrog. Şoferii testaţi pozitiv ar putea să îşi primească permisul înapoi, dacă nu primesc rezultatele de sânge în 72 de ore

Lupta cu şoferii drogaţi a ţinut trei zile. După ce au dat o ordonanţă care prevedea ca şoferii testaţi pozitiv la droguri să rămână fără permis până la rezultatul probelor de laborator, guvernanţii schimbă legea. Ba mai mult, senatorii ar putea fi chemaţi din vacanţă ca să-şi dea avizul după ce ordonanţa va fi modificată. Astfel, dacă rezultatele nu vin în 72 de ore, şoferii îşi vor recupa carnetul. 

de Bianca Iacob

la 09.07.2024 , 14:55

Joi se vor face aceste modificări la Ordonanţa de urgenţă. Problema este timpul în care vin rezultatele de sânge de la IML, atunci când un şofer este testat antidrog şi rezultatul este pozitiv la testele poliţiei. Urmează să mai fie şi alte discuţii între cei de la Ministerul Sănătăţii, în speţă Institutul de Medicină Legală, dar şi cei de la Ministerul Afacerilor Interne pentru a vedea forma finală în care această modificare va fi făcută cel mai probabil joi.

Guvernul vrea să schimbe ordonanţa antidrog

Deşi înainte de a adopta această Ordonanţă de urgenţă au fost dezbateri publice şi consultări, inclusiv cu cei de la Institutul de Medicină Legală, această problemă a timpului în care vin rezultatele de sânge este o problemă majoră pe Bucureşti, din cauza faptului că sunt supraaglomeraţi, iar aparatele sunt vechi.

Vezi și

S-a discutat şi această problemă de a cumpăra aparate de testare în plus, printr-un program al Băncii Mondiale la IML va fi făcută această dotare de aparate şi, paralel cu asta, într-un sistem de testare paralel va fi deschis în două luni, spun cei de la Ministerul de Interne, laboratorul Poliţiei Române. Şi aici sunt neînţelegeri pentru că IML spune că poliţia nu ar trebui să testeze în propriul laborator, după ce fac testele acelea rapide antidrog şoferilor.

Vom vedea care va fi forma finală, pentru că în acest moment ordonanţa arată aşa: dacă un şofer este oprit, testat cu drugtest şi iese pozitiv merge la IML pentru probele de sânge şi îi este reţinut permisul până când analizele sunt gata. Modificare ar fi că, dacă în 72 de ore analizele nu sunt gata, permisul este restituit iar până la venirea analizelor acesta poate circula pe drumurile publice.

Vedem şi cu cei care refuză testarea poliţiei, dacă merg la IML, dacă li se reţine permisul, condiţiile pentru aceştia. Aşadar, senatorii ar putea fi chemaţi la muncă, este o cerinţă a opoziţiei, care vrea să se voteze aceste schimbări printr-o lege. 

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Guvernul vrea să schimbe ordonanţa antidrog. Şoferii testaţi pozitiv ar putea să îşi primească permisul înapoi, dacă nu primesc rezultatele de sânge în 72 de ore