Antena Meniu Search
x

Haită de şacali, surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea. Imagini extrem de rare

O haită de şacali a fost surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea. Imaginile sunt rare pentru că această specie trăieşte mai mult retrasă şi este rar văzută.

de Monica Palade

la 09.02.2021, 10:45

Haită de şacali, surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea
  • Haită de şacali filmată într-un ocol silvic din Tulcea
  • Ce sunt şacalii

Filmarea a fost postată pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, alături de mai multe precizări despre această specie.

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, urletul şacalilor poate fi înfricoşător.

Ce sunt şacalii

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, şacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia șacalului auriu care trăiește în Europa. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut.

Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid bazală, primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție.

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul.

Șacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coadă are 30 cm și cântărește în jur de 10-12 kg.

Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo.

Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Haită de şacali, surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea. Imagini extrem de rare