Antena Meniu Search
x

Video Harta interactivă care ne arată unde se poate călători fără restricții sau carantină

Restricţiile pentru combaterea pandemiei se schimbă în ţările lumii chiar şi de la o zi la alta. Unele state, cum e cazul României, cer purtarea măştii în permanenţă, altele însă doar când e aglomerat. Unele vor test PCR, altele doar dovada vaccinării.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 12.04.2021, 09:30

Vezi și
  • Toate informaţiile de care avem nevoie pentru o vacanţă fără stres le găsim într-un singur loc: într-o hartă interactivă

Plaje perfecte, cu nisip fin şi ape turcoaz. Mulţi români deja visează la vacanţa de vis, doar că regulile şi restricţiile care se schimbă de la o zi la alta le taie elanul. Site-ul iatatravelcentre.com rezolvă mare parte din probleme. Cum regulile diferă de la o ţară la alta, aici sunt centralizate toate informaţiile într-o hartă interactivă. 

Cele mai multe ţări ale lumii se încadrează în categoria restricţiilor parţiale. Asta înseamnă că acestea cer pasagerilor la intrarea în ţară fie un test PCR negativ, fie unul antigen ori dovada vaccinării. Însă aceste reguli se schimbă uneori chiar şi de la o zi la alta. Ăsta este motivul pentru care harta se actualizează de cel puţin 200 de ori într-o singură zi. 

Roxana Ilinca, consultant în turism: Este un instrument extrem de folositor pentru agenţii economici din întreaga lume. 

Harta conţine şi informaţii legate de restricţiile din interiorul ţărilor-destinaţie

Pe acelaşi subiect

Anca Apahidean, director IATA România: Scopul acestei aplicaţii este să mă facă să călătoresc cât mai simplu, fără să pun mâna pe nimic, fără să mişc hârtii. Să se dea drumul la călătorii, pasagerii şi ei să se simtă în siguranţă.

În momentul de faţă sunt 11 ţări din întreaga lume care nu permit accesul călătorilor. Olanda, Turcia, Franţa şi Spania primesc turişti doar cu test PCR negativ, chiar şi în cazul celor vaccinaţi. În schimb, Germania are reguli diferite pentru turişti în funcţie de ţara din care vin. Turiştii care vin din România se încadrează în a treia categorie şi au nevoie de un test PCR sau antigen negativ. În Italia, pe lângă testele de la intrarea în ţară, vom sta obligatoriu şi cinci zile în izolare. Iar, după cele cinci zile, vom repeta testul.  În schimb, cei care ajung în ţara noastră nu au nevoie de niciun alt document dacă au trecut zece zile de la rapel.

Olanda, Turcia, Franţa şi Spania:

-test PCR negativ obligatoriu

Germania, reguli diferite în funcţie de ţara de provenienţă:

-categoria 1 - zone speciale de risc, prezenţa unor noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2 

-categoria 2 - zone speciale de risc cu incidență ridicată 

-categoria 3 - zone de risc (categoria 3 - România este inclusă în această categorie).

Italia:

-test antigen sau PCR negativ

-izolare cinci zile

-un nou test PCR sau antigen negativ

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Harta interactivă care ne arată unde se poate călători fără restricții sau carantină