Antena Meniu Search
x

Șapte hoți care terorizau satele din Gorj, săltați de poliție. Intrau fără frică în casele oamenilor, în miezul zilei

Șapte hoți care terorizau mai multe localități din Gorj au fost săltați de polițiști după ce păgubiții au început să sune la poliție și să reclame că oameni necunoscuți le-au intrat în case, ziua în amiaza mare, și le-au furat banii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.07.2020, 11:27

Șapte hoți care terorizau satele din Gorj, săltați de poliție. Intrau fără frică în casele oamenilor, în miezul zilei
Șapte hoți care terorizau satele din Gorj, săltați de poliție. Intrau fără frică în casele oamenilor, în miezul zilei - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Una dintre victime spune că a observat  trei persoane care ieșeau din locuința sa, în timp ce se afla în curtea casei.
  • 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, sub acuzațiile de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

O femeie de 76 de ani din comuna Stejari a dat alarma pe 8 iulie și a cerut ajutorul polițiștilor că persoane necunoscute ar fi pătruns, fără drept, în locuința sa, de unde i-au sustras 1.600 de lei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, în timp ce femeia se afla în curte, ar fi observat  trei persoane care ieșeau din locuința sa.

Ulterior, persoana vătămată a constatat că dintr-un șifonier aflat într-o cameră a locuinței, i-ar fi fost sustrasă suma de 1.600 lei.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în aceeași zi, aceleași persoane ar fi pătruns și în locuința altei femei, de 74 de ani, din comuna Licurici, cu intenția de a sustrage bunuri, însă au fost surprinse de persoana vătămată, neducând la sfârșit fapta. 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat, în trafic, un autovehicul condus de un tânăr, de 29 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în care se mai aflau un bărbat, de 49 de ani și alte cinci femei, cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani, toți din aceeași localitate, persoane care corespundeau descrierilor făcute de părțile vătămate.

Față de toate cele șapte a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduse în arestul I.P.J. Gorj, urmând să fie prezentate Parchetului și Judecătoriei Târgu Cărbunești cu propuneri legale, fiind bănuite de săvârșirea infracţiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Diana Speretoiu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Șapte hoți care terorizau satele din Gorj, săltați de poliție. Intrau fără frică în casele oamenilor, în miezul zilei