Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru iarna extremelor: Meteorologii anunţă viscol şi temperaturi chiar de -30 de grade Celsius

Ne aşteaptă o iarnă a extremelor. Episoadele cu temperaturi blânde, chiar şi de 15 grade Celsius, pot fi urmate de un ger năprasnic.

Vezi și

Ne aşteaptă o iarnă a extremelor. Episoadele cu temperaturi blânde, chiar şi de 15 grade Celsius, pot fi urmate de un ger năprasnic. Ninsori, viscol şi temperaturi şi de minus 30 de grade Celsius sunt aşteptate în a doua parte a lunii ianuarie. Dacă iarna pare că se instalează greu, meteorologii anunţă că toate semnele arată că va pleca şi mai greu. Chiar şi în martie ar putea apărea fenomene extreme.

Sfârşitul de an aduce temperaturi cu plus în termometre, semn că iarna mai aşteaptă puţin, până va lovi cu viscole şi ger.

În prima lună a lui 2018, temperatura medie va fi în jurul valorii de minus 2 grade Celsius.

Dar sunt aşteptate două perioade cu viscol urmate de ger. Mercurul ar putea scădea până la minus 30 de grade. Va ninge mai mult în centrul, vestul şi nordul ţării.

În februarie, temperatura medie prognozată este -1 grad Celsius. Vor fi zile cu nopţi şi dimineţi geroase. Iar ninsorile vor fi mai abundente tot în centrul şi vestul ţării.

Martie aduce temperaturi medii pozitive, dar şi multe precipitaţii în întreaga ţară. Se anunţă ploi abundente, dublu faţă de o lună normală, iar în multe zone va fi risc mare de inundaţii dacă ploile vin în acelaşi timp cu topirea zăpezilor.

Meteorologii nu exclud nici perioadele cu vreme severă, chiar dacă, în calendar, va fi primăvară.

Până atunci, vom avea un Crăciun cu ninsori doar la munte. Iar gerul vine de Revelion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Prognoza meteo pentru iarna extremelor: Meteorologii anunţă viscol şi temperaturi chiar de -30 de grade Celsius