Antena Meniu Search
x

Video Iarna îşi intră în drepturi: Temperaturi de -18 grade la sfârşitul săptămânii

Este luna lui gerar şi iarnă în toată regula. Meteorologii spun să ne aşteptăm la ninsori și temperaturi chiar și de -18 grade Celsius pe tot parcursul lunii. De aseară, ninge în aproape toată țara.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 11.01.2021, 19:21

Vezi și
  • Tragedii în drum spre casă

În doar câteva ore, şase oameni au murit în două accidente extrem de grave. Totul din cauza neatenției și a șoselelor înzăpezite.

Tragedii în drum spre casă

Tragedia s-a petrecut pe Autostrada A1, între Sibiu și Sebeș. Mașina în care se aflau cinci bărbați a intrat cu viteză într-un utilaj care deszăpezea șoseaua. Impactul a fost atât de puternic, încât pompierii au avut nevoie de aproape 30 de minute să scoată victimele din mașină. Șoferul și alți doi pasageri au murit pe loc, în timp ce doi tineri au scăpat ca prin minune.

Cei cinci se întorceau din Italia și mergeau acasă, la Bacău. Polițiștii spun că șoferul nu a fost atent la șoseaua umedă.

O tragedie asemănătoare a avut loc pe Dealul Negru, între Pitești și Vâlcea. Un șofer care conducea o mașină cu volanul pe dreapta s-a izbit de un tir. Toți cei 3 bărbaţi din autoturism au murit.

Prăpăd în Capitală

Vremea rea a făcut pagube și în Capitală. 9 șoferi și-au găsit mașinile distruse de copacii doborâți de vânt. În trafic a fost haos. Probleme au fost inclusiv pe trotuare, unde pietonii au făcut slalom.

Şi în Ilfov a nins toată noaptea. Sunt 0 grade în această dimineaţă cu o temperatură resimtiţă de minus 5 minus 6 grade din cauza vântului destul de puternic

În București, alarma s-a dat de aseară. Primarii, pentru a nu părea că au fost luaţi din nou prin surprindere, au scos pe șosele toate utilajele.

La un pas de îngheţ

În judeţul Dâmboviţa, 4 turiști au fost la un pas de îngheţ după ce, din cauza cauza ninsorii, s-au rătăcit în Munții Bucegi. Salvamontiştii au plecat imediat după ei. Vremea nu se va schimba prea curând, spun meteorologii.

Temperaturi de -18 grade

„Informarea meteorologică este valabilă până miercuri dimineață, la ora 10, interval în care vorbim în continuare de precipitații sub formă de ninsoare, în cea mai mare parte a țării.

La finalul săptămânii, temperaturile vor scădea foarte mult. În București, meteorologii se așteaptă să fie chiar și -14 grade Celsius, în timp ce termometrele din zona Moldovei ar putea ajunge chiar la -18 grade”, scrie Elena Mateescu, director ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Iarna îşi intră în drepturi: Temperaturi de -18 grade la sfârşitul săptămânii