Antena Meniu Search
x

Video Icoana lui Arsenie Boca, scoasă la licitaţie pentru un preţ modic. Ar putea creşte însă de 30 de ori

O icoană care a aparţinut părintelui Arsenie Boca va fi scoasă săptămâna viitoare la licitaţie. Pictura care o înfăţişează pe Maica Domnului îndurerată, are un preţ de pornire de doar 350 de euro. Asta nu înseamnă însă că oricine o va putea cumpăra. Specialiştii estimează că preţul de vânzare va fi de aproape 30 de ori mai mare.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 03.12.2021, 19:57

Vezi și

Pictată pe sticlă, în a doua jumătate a secolului 19, într-un atelier din Şcheii Braşovului, icoana o înfăţişează pe Maica Domnului îndurerată. 

Alina Panico, reprezentant casa de licitaţii: Este o piesă de colecţie care cu siguranţă va servi un dar de suflet în preajma sărbătorilor creştine de iarnă. A fost dăruită în 1945 de către părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovo. 

Pe spate, icoana poartă semnătura părintelui Arsenie Boca dar şi un mesaj dedicat stareţului căruia i-a fost oferită în dar.

Alina Panico, reprezentant casa de licitaţii: Dar de la credincioşii de la Mânăstirea Brâncoveanu, mult a ostenit şi mult mai are. 

Pe acelaşi subiect

Preţul de pornire este de doar 350 de euro

Icoana provine dintr-o colecţie privată, iar preţul de pornire este de doar 350 de euro. Totuşi, cei care vor să plece cu lucrarea de artă acasă ar trebui să aibă buzunarele de aproape 30 de ori mai adânci de atât.

Alina Panico, reprezentant casa de licitaţii: Specialiştii casei de licitaţie se aşteaptă ca această piesă rară să ajungă la un preţ de adjudecare de peste 10.000 de euro. 

Nu este singura operă de artă sacră valoroasă pentru care colecţionarii de artă sacră se vor putea lupta. Este scoasă la licitaţie şi o icoană pe sticlă care îl înfăţişează pe Sfântul Nicolae pe tron, realizată în 1799 în atelierul de la Nicula. Are un preţ de pornire de 600 de euro. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Este vorba despre o reprezentare arhierească, este vorba despre scoaterea în evidenţă a Sf. Nicolae care a fost şi arhiereu. Este îmbrăcat bogat în veşmintele superbe ale creştinusmului primelor veacuri.|

Cei care vor doar să admire icoanele pot merge să le vadă până marţi, la palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Licitaţia pentru operele de artă sacră va începe miercuri iar experţii estimează că cele 188 de icoane din colecţie vor fi vândute cu peste 1 milion de euro.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Icoana lui Arsenie Boca, scoasă la licitaţie pentru un preţ modic. Ar putea creşte însă de 30 de ori