Antena Meniu Search
x

Video Mii de pelerini surprinşi la coadă, la mormântul lui Arsenie Boca

În primele zile ale noului an, mii de credincioşi au ajuns la Mănăstirea Prislop. Oamenii au venit din toate colţurile ţării ca să se reculeagă la mormântul părintelui Arsenie Boca şi să se roage pentru un an mai bun. Chiar dacă s-au temut de Covid, credinţa a fost mai mare, au declarat pelerinii.

de Redactia Observator

la 04.01.2021, 09:05

Vezi și
  • Pelerinii au aşteptat şi câteva ore, la coadă, pentru a se reculege la mormântul părintelui Arsenie Boca.
  • Pelerinii au mers şi câte doi kilometri, pe jos, pentru a se putea reculege la mormântul părintelui Arsenie Boca.

În primele zile ale lui 2021 a fost mare aglomeraţie la Mănăstirea Prislop. Mii de pelerini din toate colţurile ţării, adulţi, tineri sau chiar familii cu copii mici, au bătut sute de kilometri ca să se roage la mormântul lui Arsenie Boca, supranumit şi Sfântul Ardealului: "Sunt mii de oameni care respectă distanţa, una la mână, şi, doi la mână, sunt oameni care într-adevăr doresc linişte. Linişte ca să fie şi să termine odată cu viaţa asta. Că viaţa asta ne-a dat peste cap".

Părintele Arsenie Boca este comemorat de obicei pe 28 noiembrie. Însă mulţi credincioşi obişnuiesc să vină şi în primele zile după Anul Nou pentru a se ruga la mormântul acestuia. 

Pelerin: Am venit puţin cam reţinuţi. Suntem din Tulcea. Anul trecut a fost un an foarte urât pentru toţi, nu numai pentru noi, şi am venit cu gânduri bune.

Pelerin: Asta e prima dată pentru mine. Prima dată şi o să mai vin tot timpul, când o să mai pot, tot timpul vin.

Pelerin: Am riscat, am riscat. Asta e. Credinţa e mare şi nu ne poate opri nimeni de la credinţă. Nu avem credinţă, nu trăim.

Pelerinii au mers şi câte doi kilometri pe jos pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca

Deşi anul acesta nu au mai existat autocare care să aducă oamenii la mănăstire, pelerinii tot au reuşit să ajungă acolo cu automobilele personale. 

Pentru că nu mai erau locuri de parcare disponibile lângă lăcaşul de cult, unii credincioşi au lăsat maşinile pe marginea drumului şi au mers şi câte doi kilometri pe jos pentru a se reculege la mormântul lui Arsenie Boca. 

În prezent, o comisie a Bisericii Ortodoxe Române analizează posibilitatea canonizării lui şi trecerea părintelui în rândul sfinţilor bisericii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mii de pelerini surprinşi la coadă, la mormântul lui Arsenie Boca