Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ideea de succes "furată" de Raluca din Singapore. Profesoara creează o experienţă dulce şi sănătoasă pentru copii

Bucureşti, lumea dulciurilor! Şi nu orice fel de dulciuri, ci acelea sănătoase, fără zahăr. Asta găsim la Muzeul Dulciurilor - primul de acest fel din România. Copiii nu doar că pot mânca orice şi oricât, ci pot participa şi la diverse ateliere de gătit. Partea bună e că deserturile nu afectează nici sănătatea dinţilor.

de Andra Costea

la 16.09.2024 , 18:01

Iubit de copii, Muzeul Dulciurilor a câştigat şi încrederea părinţilor, mai ales că fiecare desert nu conţine zahăr. Conceptul a fost adus în România de Raluca, o profesoară care şi-a dorit ca cei mici să să primească aici, pe lângă dulciuri, şi educaţie alimentară. 

Muzeul dulciurilor sănătoase

"M-am inspirat din muzeul de ciocolată din Singapore, în care am aşteptat ca un copil să mănânc îngheţată. Dar ceva lipsea şi lucrul ăsta m-a măcinat. Am zis că trebuie să se întâmple aşa ceva şi în România. Să existe un muzeu în care omul să şi guste lucruri, să se bucure împreună cu familia, să şi înveţe să mănânce sănătos. Nutriţia este un subiect sensibil şi foarte important în timpurile noastre. Nu încercăm să le limităm accesul la dulce sau să spunem nu. Încercăm să îi facem să înţeleagă că în viaţă dacă ai un echilibru pot să crească frumos, pot să crească sănătos", spune Raluca Şerban, fondatorul muzeului.

Vezi și

Muzeul ne invită într-o călătorie interactivă cu jocuri, concursuri şi degustări de dulciuri fără zahăr în 17 spaţii unic decorate. Iar la sfărşit, cei mici învaţă să îşi facă singuri dulciuri sănătoase. "Noi pregătim în fiecare weekend ateliere de gătit sănătos fără zahăr atât pentru copii cât şi pentru adulţi", adaugă Raluca Şerban, fondatorul muzeului. 

Muzeul poate găzdui atât petreceri pentru zile de naştere, cât şi evenimente corporatiste. Preţul unui bilet este de 65 de lei pentru copii şi 85 pentru adulţi. 

Andra Costea Like

Mi-am început călătoria ca jurist crezând că asta este singura metodă de a lucra cu adevărul. Curiozitatea şi ambiția însă m-au împins să explorez întotdeauna profunzimea fiecărei povești iar asta m-a făcut să realizez predilecţia mea către jurnalism.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Ideea de succes "furată" de Raluca din Singapore. Profesoara creează o experienţă dulce şi sănătoasă pentru copii