Antena Meniu Search
x

Video Câte calorii are o prăjitură raw vegană. Alternative mai sănătoase pentru deserturile clasice

Iubim dulciurile, dar cu măsură. Unii se gândesc la siluetă, alţii la sănătate. Şi dacă la prima nu prea sunt soluţii, în ceea ce priveşte sănătatea găsim alternative în dulciurile raw-vegane. Cu nuci, migdale şi fructe deshidratate, sunt chiar recomandate pentru echilibrul organismului. Dar nu şi pentru dietă, pentru că au calorii cât să ne încurcăm în numărătoare. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 02.06.2024 , 17:19

Un desert delicios şi sănătos care nu are nevoie de coacere. Migdalele și curmalele hidratate, în combinaţie cu două lingurițe de unt de cocos și cacao, vor fi folosite pentru blat: "Pentru cremă, vom folosi 400 de grame căpşuni coapte. Vom folosi 300 de grame nuci caju hidratate. Am obţinut o cremă parfumată, delicioasă şi mătăsoasă. Peste blatul bine răcit vom turna crema"

Prăjiturile raw-vegane, mai sănătoase, dar nu şi mai slabe în calorii

Deşi sunt mai sănătoase decât cele clasice, prăjiturile raw-vegane nu sunt şi mai sărace în calorii. "Un brownie, o prăjitură clasică, care se ştie că e foarte dulce, are undeva la 400-500 de calorii, peanuts butter, are 650 de calorii. Diferenţa este că la peanuts butter pe suta de grame avem 17 grame de proteină, la brownie avem doar 2,5 grame de proteină", spune Adela Oros, proprietarul unei cofetării.

Vezi și

Chiar dacă din ce în ce mai mulţi îmbrăţişează cu încredere stilul de alimentaţie vegan sau rawvegan, nutriţioniştii recomandă o dietă echilibrată. "Dieta raw vegană este foarte sărată în fier, este săracă în Calciu, Magneziu, Zing și Vitamina D. Este important ca aceşti pacienţi să ştie să suplimenteze şi să să alegă şi combine cu atenţie alimentele din farfurie", recomandă Iulia Trif, nutriţionist.

Potrivit ultimelor studii, peste jumătate dintre românii care locuiesc oraşele mari declară că obișnuiesc să consume preparate vegane sau raw vegane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Inedit » Câte calorii are o prăjitură raw vegană. Alternative mai sănătoase pentru deserturile clasice