Antena Meniu Search
x

Imagine rară surprinsă în Parcul Naţional Retezat: Mamă râs, la plimbare cu puii săi

O mamă râs a fost surprinsă de camerele de monitorizare amplasate în Parcul Naţional Retezat, împreună cu puii săi. Este o imagine destul de rară, pentru că aceste specii sunt extrem de timide.

de Monica Palade

la 07.04.2022, 10:25

Imagine rară surprinsă în Parcul Naţional Retezat: Mamă râs, la plimbare cu puii săi

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Nationale a Pădurilor – Romsilva. „Mama râs (lynx lynx) și puii râși de un an surprinși de camerele de monitorizare amplasate de colegii noștri în Parcul Național Retezat.

Întâlnirile în teren cu aceste specii timide sunt relative rare, dar le monitorizăm după urme, iar cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate în parc reușim să le surprindem în habitatul natural. Râsul (Lynx lynx), vânătorul iscusit nocturn, străbate suprafeţe mari, în zone inaccesibile omului, pe care îl evită precaut.

Citește și: Ce e recomandat să faci întotdeauna înainte de o plimbare: sfaturile specialiștilor

Imagine rară

Pe acelaşi subiect

Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană, Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei.

Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Imagine rară surprinsă în Parcul Naţional Retezat: Mamă râs, la plimbare cu puii săi