Antena Meniu Search
x

Imagini din casa în care doi copii și o femeie au fost răpuși de un incendiu izbucnit din cauza unei improvizații realizate de tatăl copiilor

Poveste sfâşietoare în Băileşti, Dolj. Doi copii orfani de mamă şi mătuşa lor au murit într-un incendiu provocat, fără să vrea, chiar de tatăl lor. Prea sărac, omul a tras un fir de curent de la un vecin ca să aibă lumină. Bărbatul a fost singurul care a reuşit să se salveze. Copiii lui, de trei şi patru ani, au rămas blocaţi în apartament. Cel mic abia îşi serbase ziua de naştere cu o zi înainte.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 23.09.2020, 19:44

Vezi și
  • Copiii morți în incendiu aveau 3 și 4 ani.
  • Împreună cu copiii a murit și mătușa lor.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Vecin: Femeia care era în casă striga: "Scoateţi-ne de aici că murim, scoateţi-ne de aici că murim!".

La patru fără un sfert dimineaţa, s-a declanşat iadul. Flăcările au cuprins holul de la intrare, în timp ce copiii erau cu mătuşa lor în dormitor, iar tatăl în sufragerie. Bărbatul a reuşit să iasă şi să ceară ajutor unui vecin, dar când s-a întors, în faţa uşii se formase o barieră de foc. 

Tatăl copiilor: Era vâlvătaie şi din stânga şi din dreapta, eu am trecut prin foc şi am ieşit în partea cealaltă. Uitaţi, sunt ars pe faţă, pe la mâini pârlit, n-am putut să mai scot copiii de acolo. 

Vecin: A ieşit flacără mare pe uşă la intrare şi n-am putut să mai intru. Cu fum. Am intrat până la uşă şi n-am mai putut. M-am întors. M-am pus cu pietroaie pe geam. 

Martorii cred că geamul dormitorului, aflat la etajul doi, era blocat, iar femeia n-a reuşit să-l deschidă. 

Femeia şi cei doi copii dormeau aici, în această cameră. Vecinii povestesc momente cutremurătoare. De la fereastra dormitorului a strigat după ajutor cel puţin o oră. În zadar, nimeni nu a mai putut face nimic ca să-i salveze. 

Tatăl copiilor: Am strigat de jos toţi la ea: "Deschide geamul, să scoţi copiii la geam!". Ea cred că s-a uluit în timpul ăla, n-a mai ştiut de ei. 

Vecinii îi acuză pe salvatori că au ajuns târziu. 

Vecin: Au venit după o oră jumătate, după ce ardea flacăra de era teroare. Suna la telefon de vreo 5-6 ori să vină şi că nu au apă, că nu au pe ailaltă.

Pompierii se apără şi spun că au ajuns imediat ce au fost anunţaţi. 

Ion Mălin, comandantul Secţiei de pompieri Băileşti: Inconştienţi, intoxicaţi cu fum. Am trecut la resuscitare imediat, am chemat în sprijin ambulanţele de la SAJ, din păcate nu s-a putut face nimic. 

Cei doi fraţi erau orfani de mamă. Femeia, bolnavă de epilepsie, a murit în urmă cu șapte luni, iar acum mătuşa avea grijă de ei. Unul dintre copii împlinise chiar ieri trei ani. Celălalt avea patru ani. 

Vecin: Îşi dădea interesul pentru ei, îi îmbrăca, îi îngrijea frumos, aseară chiar a fost în parc.

Tragedia a pornit de la o improvizaţie. Apartamentul în care locuiau era debranşat de la reţeaua electrică. Ca să aibă lumină, tatăl a tras un fir de curent de la un vecin. 

Din apartament, focul a ieşit şi pe casa scării. Flăcările au fost atât de puternice încât au topit cablurile electrice şi au topit şi locuinţele învecinate.

Poliţia anchetează acum acuzaţiile vecinilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Imagini din casa în care doi copii și o femeie au fost răpuși de un incendiu izbucnit din cauza unei improvizații realizate de tatăl copiilor