Antena Meniu Search
x

Curs valutar

După ce a ucis o tânără la metrou, Magdalena Şerban nu s-a potolit. Ce a făcut în cele cinci ore care s-au scurs până a fost prinsă

Imagini cum în România nu s-au mai văzut. O tânără de 25 de ani a fost ucisă în staţia de metrou Dristor, din Bucureşti.

de Redactia Observator

la 13.12.2017 , 19:37

Imagini cum în România nu s-au mai văzut. O tânără de 25 de ani a fost ucisă în staţia de metrou Dristor, din Bucureşti. Vă avertizăm, imaginile pot afecta emoţional. Şi nu putem difuza decât scurte fragmente. Tânăra a fost împinsă pe şinele de metrou şi lovită să nu se ridice în momentul în care a trecut trenul de o femeie care nu o cunoscuse niciodată.

Sub ochii altor călători, care nu au reacţionat, Alina Ciucu a murit pe loc. Şi Alexandra, o alta fată din București, ar fi putut păţi acelaşi lucru, mai devreme cu câteva ore. Ucigaşa a atacat-o şi pe ea, în staţia de metrou Costin Georgian. Patru ore a umblat până când a depus o plângere la poliţie. În tot acest timp, agresoarea şi-a ales a doua victimă. 

"A căzut în gol şi a strigat după ajutor. Şi a venit metroul în clipa aia şi a luat-o."

Vezi și

"E cel mai urât moment când te simţi neputincios, frânezi şi trenul nu se poate opri pe loc, instantaneu." 

Pe acelaşi subiect

Ora 19 şi 54 de minute, staţia de metrou Dristor 1. Alina Ciucu aştepta metroul fără să ştie că, din spate, o femeie de 36 de ani o pândeşte. Magdalena Şerban o urmărea de câteva minute, stăpânită de un singur gând. Să o ucidă. Înainte ca trenul să sosească în staţie, a împins-o. A căzut între şine şi peron, unde preţ de câteva clipe, Alina a încercat să se salveze. Însă, atacatoarea a lovit-o din nou, cu piciorul, ca să nu se mai poată ridica. Iar în acel moment, în staţie a intrat trenul.

Se dă alarma, după un atac cum nu s-a mai văzut în România. Începe o noapte de teroare. 

"Am văzut-o, mi-am dat seama că nu pot să evit, vă daţi seama. E cea mai urâtă senzaţie. S-a dus, un vagon a trecut peste ea. Era trenul plin. Vă daţi seama că nu se poate opri aşa.", spune mecanicul trenului.

Alina era stabilită de câţiva ani în Capitală, unde locuia împreună cu soţul ei. Are o poveste de viaţă dramatică. După ce mama a părăsit-o, a fost crescută mai mult de vecini. Dar reuşise să-şi construiască un viitor. A terminat o facultate, şi-a construit o familie, iar la 25 de ani, lucra într-o multinaţională. Colegii sunt în stare de şoc. Vor fi consiliaţi de un psiholog. "A fost un copil bun, nu s-a certat cu nimeni, fată exemplu, zahărul lui Dumnezeu. A făcut facultatea acolo, făcea cu jumătate de normă şi serviciu, ca să poată să se întreţină.", povesteşte Maria, mătuşa fetei.

Femeia de 36 de ani a ucis la o oră de vârf. Câteva zeci de persoane se aflau pe peron, însă nimeni nu a intervenit. Ucigaşa a reuşit să se strecoare printre oameni şi să se facă nevăzută, în timp ce martorii erau preocupaţi să filmeze intervenţia autorităţilor.

A fost al doilea atac al femeii. Puţin după ora 15 şi 30 de minute, Magdalena ar fi încercat să omoare o altă tânără în mod similiar. La staţia Costin Georgian, a împins-o pe Alexandra în faţa metroului. Dar fata de 20 de ani, sportivă, s-a luptat şi a reuşit să scape, în ultima clipă, din mâinile ei. Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei: "Vorbim despre un incident care a avut loc cu câteva ore înainte, dar care a fost comunicat Poliţiei în jurul orelor 20." Alexanadra sunase la 112 imediat după atac, dar i s-a spus să sesizeze reprezentantii Metrorex. Iar mai apoi, a fost plimbată de la o staţie la alta, susţin rudele fetei.

A urmat o mobilizare fără precedent în Capitală. Poliţiştii au căutat-o pe ucigaşă în toată Capitala. În staţii de metrou, dar şi la suprafaţă. 

Abia la ora 1 dimineaţa, Magdalena a fost prinsă în faţa unui magazin din centrul Bucureştiului, la doi paşi de staţia de metrou Unirii. Femeia a cerut un avocat şi ar fi refuzat să urce în maşina de Poliţie, pe motiv că nu era inscripţionată. Până la secţie, oamenii legii au fost nevoiţi să o imobilizeze, pentru că era agitată. "Avea absolut aceeaşi îmbrăcăminte, singurul element lipsă era o eşarfă pe care nu o mai purta. Din discuţiile purtate cu aceasta, a menţionat că îi era cald când a ieşit de la Dristor şi a aruncat-o."

În cele cinci ore de căutări, ucigaşa a circulat cu mai multe mijloace de transport. După crima de la Dristor, ar fi ajuns şi în zona Obor, unde, potrivit unor martori, ar fi încercat să atace şi alte femei. 

După ore de audieri, a fost reţinută pentru 24 de ore. Autorităţile spun că va fi supusă şi unei expertize psihiatrice. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » După ce a ucis o tânără la metrou, Magdalena Şerban nu s-a potolit. Ce a făcut în cele cinci ore care s-au scurs până a fost prinsă