Antena Meniu Search
x

Imagini desprinse din alta epoca pe strazile din Targu-Jiu

Sute de oameni au fost martori la o intoarcere in timp, mai exact, in perioada interbelica. Nu au lipsit masinile din acea vreme, birjarii sau floraresele

Vezi și

Oameni din anii '30 s-au plimbat prin centrul Targului de pe Jiu, cum se numea odinioara orasul, si s-au lasat admirati de romanii secolului XXI. Florarese, cosari, lustrangii, cu totii si-au jucat rolurile foarte bine. Iar amintirile trecatorilor, care s-au oprit din drum ca sa-i priveasca, au prins viata. Din acest tablou demult apus nu au lipsit romantele. In timp ce unii se plimbau pe bulevard, altii se relaxau la terasele unde se vindea bere la tap.

Scenele desprinse din trecut nu ar fi putut fi realizate fara ajutorul a 60 de elevi, care ajutati de profesori, s-au pregatit aproape doua luni pentru acest moment. “Ne-am intors in timp si este o minune. Din punctul meu de vedere, cred ca este cel mai important lucru pe care-l poate face un tanar. Sa se intoarca la radacini. Ei au transmis un mesaj. Ca le place ceea ce suntem”, a declarat profesorul Elena Roata

Toata atmosfera a fost intregita si de cateva gospodine, care au tesut la razboi costume traditionale, iar altele, la masini de cusut vechi.

Evenimentul a fost organizat pentru prima data la Targu-Jiu si a facut parte din cadrul programului desfasurat cu ocazia zilelor orasului. Organizatorii isi doresc ca astfel de momente sa devina o traditie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Imagini desprinse din alta epoca pe strazile din Targu-Jiu