Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini dramatice pe Cheile Galbenului, în Gorj. Turistă de 70 de ani, salvată după ce a făcut AVC în timp ce escalada un perete de stâncă

O femeie de 70 de ani a suferit ieri un accident vascular cerebral pe un traseu din Cheile Galbenului, judeţul Gorj. Echipată corespunzător şi cu mare experienţă pe traseele montane, femeia a rămas prinsă pe perete la o înălţime de 200 de metri, aşa că salvamontiştii au fost nevoiţi să se caţere până la victimă pentru a o recupera. Femeia a fost coborâtă pe targă până la baza versantului, de unde a fost preluată de o ambulanţă.

de Redactia Observator

la 22.09.2024 , 13:34

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicitaţi pentru acordarea primului ajutor medical, recuperarea şi transportul unei persoane care a suferit un AVC într-un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului, scrie news.ro.

Femeia a rămas prinsă pe un perete de stâncă

Astfel, au intervenit, ca echipă de prim răspuns, salvamontiştii aflaţi în serviciul de tură operativă din Postul Salvamont Baia de Fier şi, ca resursă de completare a echipei de intervenţie, salvamontiştii aflaţi în bazele Târgu Jiu şi Rânca.

Vezi și

”Persoana se afla în perete la o înălţime de cca 200 m şi întrucât nu a existat resursă aero pentru o intervenţie directă în perete, salvamontiştii s-au căţărat până la victimă”, au arătat reprezentanţii Salvamont.

Victima a fost stabilizată şi coborâtă după lansări pe 3 lungimi de coardă şi traverseuri de peste 200 metri. Persoana a fost predată medicilor de pe ambulanţă, care au confirmat că a suferit un AVC, fiind transportată la spital.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Imagini dramatice pe Cheile Galbenului, în Gorj. Turistă de 70 de ani, salvată după ce a făcut AVC în timp ce escalada un perete de stâncă