Antena Meniu Search
x

Video cu dezastrul provocat de trenul care a intrat cu viteză în depoul Berceni. Director Metrorex: "Nu avem o explicație"

Imagini obținute în exclusivitate de Observator surprind dezastrul produs, sâmbătă, la depoul Berceni, unde o garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie şi două vagoane au sărit de pe şine.

Video cu dezastrul provocat de trenul care a intrat cu viteză în depoul Berceni
Video cu dezastrul provocat de trenul care a intrat cu viteză în depoul Berceni - Observator

Imagini obținute în exclusivitate de Observator surprind dezastrul produs, sâmbătă, la depoul Berceni, unde o garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie şi două vagoane au sărit de pe şine.

Cele două vagoane au rămas suspendate la aproximativ 2 metri înălţime faţă de nivelul terasamentului.

Director Metrorex: Nu avem o explicație

Incidentul este unul deosebit de grav, fiind o premieră în istoria metroului bucureștean, așa cum a declarat și directorul Metrorex, Dumitru Șodoleanu, pentru Observator.

"Nu s-a mai întâmplat, nu avem explicații. Vom descarca memoria trenului, de asemneea vom descarca filmarile de la intrare în depou și vom incerca să aflam care este cauza acestui incident. Mecanicul este un om cu mare experiență, deci exclus să fie un om care sa nu aibă experiență. În clipa de față nu putem să avansăm niciun fel de ipoteza. Nu avem niciun fel de explicație", a declarat Șodoleanu.

Potrivit acestuia, în garnitura de tren se aflau la momentul incidentului  un mecanic și un ajutor. "În momentul în care trenul a prins viteză, au frânat, dar nu au reușit să-l oprească. Trenul trebuia să vină pe șine, pentru a intra în mentenanță, dar a depășit acea șină. S-au distrus tampoanele și trenul a ajuns în zona vestiarelor. Mecanicul are o contuzie la gleznă și o fisură la bazin", a completat Dumitru Șodoleanu.

Circulaţia trenurilor de metrou nu a fost afectată

Metrorex a anunțat, duminică, declanșarea unei anchete.

"Metrorex informează că, astăzi, 26.01.2019, o locomotivă, care conducea un tren de metrou în depoul Berceni, s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră. Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei", se arată într-un comunicat de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Video cu dezastrul provocat de trenul care a intrat cu viteză în depoul Berceni. Director Metrorex: "Nu avem o explicație"