Meniu
Search
x

Video Imagini înfiorătoare pe aeroportul din Kabul: Afgani filmați în timp ce cad din avion, după ce s-au agățat de el, înainte de decolare

Imagini dramatice filmate pe Aeroportul Internațional din Kabul. Cel puțin doi afgani au căzut din avion, la propriu, imediat după decolare. Disperați, aceștia se agățaseră de trenul de aterizare al aeronavei, chiar sub motoare.

De Daniel Murărescu la 16.08.2021, 14:55
Vezi și

Sute de afgani au venit în aeroportul din Kabul în speranța de a prinde un ultim zbor care să-i salveze de talibani. De teama unor execuții extrajudiciare, zeci de oameni s-au agățat la propriu de o aeronavă a Forțelor Aeriene SUA. Câțiva dintre ei au sfidat moartea și s-au ținut de fuselajul aparatui de zbor, înainte de decolare, însă nu au putut rezista prea mult și au căzut de la sute de metri înălțime, chiar pe Aeroportul Internațional din Kabul.

Atenție, imagini ce pot avea impact emoțional: 

Pe acelaşi subiect

Cu doar câteva zile în urmă, armata americană aprecia că oraşul Kabul nu va fi ameninţat decât peste o lună. Pe aeroport, sute de localnici încă încearcă să prindă un loc în ultimele avioane, într-o atmosferă haotică. Aeroportul din capitala Afganistanului este acum sub controlul Armatei SUA.

O altă înregistrare cu oamenii ce cad din aeronava ce pare a fi a Forțelor Aeriene SUA:

Statele Unite şi Marea Britanie trimit în Afganistan noi trupe dar nu pentru a se opune talibanilor, ci pentru a-i evacua pe cetăţenii lor. Franţa, Germania, Olanda şi alte ţări occidentale iau măsuri în acelaşi sens. Vor fi evacuaţi şi numeroşii localnici care au colaborat cu occidentalii şi ar deveni ţinta răzbunării talibanilor. Dar mulţi alţi afgani nu au altă opţiune decât să rămână în ţară şi să suporte rigorile noului regim.

Scene de haos pe aeroportul din Kabul. Oamenii se agață de o aeronavă a Statelor Unite:

"Războiul din Afganistan s-a terminat", au anunţat talibanii

"Am reuşit ceea ce ne-am propus, am adus libertatea ţării noastre şi independenţa poporului nostru", a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, relatează Al Jazeera. Acesta a subliniat că nu crede că forţele străine vor "repeta experienţa eşuată în Afganistan".

Președintele afgan Ashraf Ghani a părăsit țara pe măsură ce talibanii avansau spre Kabul. Acesta a declarat că a luat decizia grea pentru a evita o vărsare de sânge în capitala cu șase milioane de oameni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Imagini înfiorătoare pe aeroportul din Kabul: Afgani filmați în timp ce cad din avion, după ce s-au agățat de el, înainte de decolare