Antena Meniu Search
x

Imagini cutremurătoare cu intervenția inițială de la Colectiv

La patru ani de la dezastrul de la Colectiv, imagini şocante au fost date publicităţii de jurnaliştii cotidianului Libertatea. Este vorba de filmări făcute la intervenţie, de pompieri care au fost ascunse publicului, Guvernului, dar şi anchetatorilor. În cele 20 de minute de filmări, niciun om nu e resuscitat.

de Redactia Observator

la 24.10.2019, 15:12

Vezi și

La patru ani de la dezastrul de la Colectiv, imagini şocante au fost date publicităţii de jurnaliştii cotidianului Libertatea. Este vorba de filmări făcute la intervenţie, de pompieri care au fost ascunse publicului, Guvernului, dar şi anchetatorilor. În cele 20 de minute de filmări, niciun om nu e resuscitat. Nu se vede niciun salvator care să verifice semnele vitale ale trupurilor arse, dacă mai respiră sau nu sau să încerce manevre de resuscitare la faţa locului. Senzaţia pe care înregistrarea o lasă este de haos generalizat. Atenție, imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

Fără tărgi. O intervenţie cu mâinile goale. Şi fără niciun medic care să le ia măcar pulsul victimelor.

Sunt imagini cutremurătoare surprinse de un pompier care a însoţit primul echipaj ISU SMURD ajuns la intervenţie în noaptea de 30 octombrie 2015.

În faţa containerului se văd victimele în viaţă care stau pe asfalt. Unii răniţi sunt sprijiniţi de zidul clădirii. Alte victime agonizează pe caldarâm.

20 de minute și 40 de secunde. Atât durează imaginile. Filmarea începe în jurul orei 22 şi 43. Din când în când ofiţerul opreşte camera. La un moment dat salvatorii aduc paleţi ca să ia victimele.

Răniţii sunt luaţi şi căraţi pe braţe. De tineri care au fost şi ei în club. Târziu ajung şi tărgile. Şi după ele şi autorităţile. oprea, arafat piedone

Imaginile ar fi fost văzute de un număr restrâns de ofiţeri de la pompieri şi ar fi fost ascunse de superiori. Jurnaliştii de la Libertatea susţin că cei de la Centrul Naţional Operaţional din IGSU au cerut filmările la câteva zile de la Colectiv. Când le-au vizionat ei ar fi stopat mediatizarea lor pentru că arătau haos, lipsă de organizare și de interes a salvatorilor pentru viața umană. Mai exact ceva total diferit faţă de ceea ce s-a declarat public, că intervenţia de salvare a victimelor a fost impecabilă.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, 64 de tineri au murit, alţi peste 140 au fost răniţi şi încă mai au nevoie de tratamente. Vinovaţii nu şi-au primit pedeapsa. Judecătorul care se ocupa de dosar s-a pensionat, iar procesul a fost reluat. Este încă pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Imagini cutremurătoare cu intervenția inițială de la Colectiv