Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Imagini spectaculoase în Munții Bucegi: stația meteo Vârful Omu a fost acoperită în întregime de zăpadă

Meteorologul Radu Manta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie uluitoare cu stația meteorologică Omu, din Munții Bucegi, aflată la altitudinea de 2.505 metri. Cabana este în întregime acoperită de un strat generos de zăpadă.

de Redactia Observator

la 23.01.2024 , 16:03

stația meteo Vârful Omu
Imagini spectaculoase în Munții Bucegi: stația meteo Vârful Omu a fost acoperită în întregime de zăpadă - Facebook / Radu Manta

Radu Manta, şeful staţiei meteorologice Vârful Omu, urcă de peste 25 de ani la clădirea situată la 2.505 metri altitudine și folosită pe tot timpul anului. La acea înălţime, temperatura medie anuală este negativă, de minus 2.4 grade Celsius, iar nămeţii de până la 8 metri se formează din octombrie şi se mai topesc abia în luna iunie. Nu este de mirare, așadar, că în toiul iernii cabana este complet acoperită de omăt. "Cum doriți cabana? - Cu frișcă!", a glumit Radu Manta, pe pagina de Facebook.

Aprovizionarea staţiei meteo Vârful Omu, o provocare

Stația este aprovizionată în luna septembrie, cea mai stabilă din an din punct de vedere al vremii. Stocurile de alimente, de apă minerală şi motorină sunt transportate cu maşini de teren până aproape de staţie, iar apoi cu un tractor cu şenile, singurul vehicul care poate ajunge până la Vârful Omu.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit BZB, staţia meteorologică Vârful Omu transmite din 10 în 10 minute un set de date format din viteza şi direcţia vântului, presiunea atmosferică, temperatura şi umezeala atmosferică, cantitatea de precipitaţii, radiaţia solară şi durata de strălucire a Soarelui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Imagini spectaculoase în Munții Bucegi: stația meteo Vârful Omu a fost acoperită în întregime de zăpadă