Antena Meniu Search
x

Video În cât timp faci în România 700 km cu trenul. Unii călători şi-au petrecut prima zi de vacanţă în vagoane

Haos pe calea ferată! Sute de călători au rămas blocaţi ore în şir în garnituri, după ce un tren de marfă a rupt linia de alimentare cu electricitate între Orşova şi Gura Văii. Unii călători au stat în tren chiar şi 26 de ore şi au ratat prima zi de vacanţă. Alţii nici n-au apucat să plece: au aşteptat în gări trenuri care nu mai veneau, în timp ce tabelele afişau sute de minute de întârzieri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 29.07.2022, 19:40

Vezi și

Vacanţa a pornit cu stângul pentru sute de călători. La Arad, aseară, oamenii au urcat încrezători în trenul spre mare. Se pregăteu pentru 17 ore de drum până la Mangalia. Până la destinaţie au trecut însă mai bine de 26 de ore, după o staţie lungă şi nedorită lângă Orşova. "Este trecut de ora 16, iar pe tabela de sosiri a Gării de Nord din Bucureşti apar două trenuri cu întârzieri imense. Primul trebuia să ajungă în Gara de Nord, de la Arad, în această dimineaţă, la ora 7 şi 20 de minute. Are însă o întârziere de nu mai puţin de 9 ore. Cel de-al doilea tren trebuia să ajungă de la Budapesta la ora 8 şi 6 minute. Are, la rândul său, o întârziere de 510 minute, adică 8 ore şi jumătate", arăta Andre Rotaru, reporter Observator.

Dezastru pe şine: trenuri blocate şi vacanţe distruse

Abia aproape de ora 5 după-amiază, trenul de la Arad a ajuns abia în Capitală. "700 de kilometri să-i faci în 24 de ore...", spune un bărbat. "Am pierdut o zi de vacanţă din cauza acestui incident", adaugă o femeie. "Groaznic. Cu cel mic, vă daţi seama ... Trenul este OK având în vedere că e tren privat, dar merge pe liniile CFR-ului", comentează o alta. "Dacă eram în Statele Unite, în timpul acesta traversam Statele Unite de la Est la Vest", crede o călătoare. 

Problemele au apărut în apropiere de Orşova. Înainte de Gura Văii, un tren marfar de la o companie privată a rupt linia de alimentare cu energie electrică, iar garniturile nu au mai putut trece. "Noi am adus dieselul şi am tras trenurile. Un tren de marfă blocat în mijlocul drumului", a explicat Traian Preoteasa, CFR Călători. La puţin timp după miezul nopţii, cinci trenuri de călători erau blocate în zona Orşovei. Trei dintre ele au fost oprite la Drobeta Turnu Severin. Sute de călători se întorceau de la mare, cu destinaţia Timişoara. Adunate, cele trei garnituri care trebuiau să ajungă în Vestul ţării au întârziat mai bine de 15 ore.

Pe acelaşi subiect

Sute de minute întârziere. Călătorii sunt revoltaţi

Întrebat câte ore a făcut, un bărbat răspunde: "Pfiu ... Nici nu mai ştiu ... Şase ore am stat în Turnu Severin", în timp ce o voce din spate strigă: "20!". "Am înnebunit, patru ore şi cu copil mic, excelent a fost", mărturiseşte un alt bărbat. "Final de vacanţă pentru zeci de oameni aflaţi în trenul care a intrat acum în gara din Timişoara şi care vine de la Mangalia. O călătorie şi aşa lungă, de aproape 15 ore, s-a transformat într-una de peste 20 de ore. Un final de vacanţă plin de nervi", spune Iulia Pop, reporter Observator. "Lung, foarte lung, prea lung. Trebuia să ajungem la 10:30 şi acum e 3 şi ceva", zice o adolescentă care a venit de la Costineşti. "Groaznic. Deci, CFR-ul e dezastru. Nu mai putem", comentează o femeie, care jură că nu mai merge cu trenul la mare. Aşteptarea a fost lungă şi pentru o turistă din Austria care voia să ajungă la Budapesta: "300 de minute întârziere"

Reprezentanţii CFR Călători au transmis că oamenii pot cere rambursarea parţială sau chiar integrală a banilor cheltuiţi pe bilete. Şi în acest moment, tabela din Gara de Nord afişează întârzieri ale trenurilor chiar şi de sute de minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » În cât timp faci în România 700 km cu trenul. Unii călători şi-au petrecut prima zi de vacanţă în vagoane