Antena Meniu Search
x

Video În ciuda restricțiilor, mulți români au ales să-și petreacă sărbătorile în străinătate. Medicii fac apel la responsabilitate

Se apropie sărbătorile de iarnă şi călătoriile altfel. De teama restricţiilor, tot mai mulţi români se gândesc să îşi petreacă vacanţa într-o ţară în care impactul pandemiei este mai mic ca la noi. De altfel, şi cei care şi-au rezervat deja o cameră în staţiunile româneşti, bat acum în retragere şi vor banii înapoi.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 12.12.2020, 08:56

Vezi și
  • Medicii fac apel la responsabilitate, în această perioadă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Crăciunul şi Revelionul se apropie cu paşi repezi, aşa că este perioada în care românii se duc cu gândul la vacanţe.

Călătoriile sunt pe primul loc în preferinţele românilor atunci când vine vorba de revenirea la normal, mai ales în rândul celor cu venituri mai ridicate. 38% dintre cei care au răspuns unui chestionar îşi doresc să poată călători din nou ca înainte, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Mulţi au ales o vacanţă în străinătate, astfel încât să poată să plece chiar dacă oraşul în care locuiesc este în carantină.

Roxana Ilinca, consultant turism: "Sunt foarte mulți turiști care își doresc să plece. Și-au achiziţionat din timp în special pentru zone calde pentru ţări care nu impun carantină pentru cetăţenii care vin din România".

Sunt însă şi mulţi care se gândesc că staţiunile montane de la noi sunt o variantă pentru vacanţă, una incertă însă.

Turist: "Mă gândeam că o să merg cu familia la munte, dar nu cred că o să mai mergem".

Dacă distracţia este stricată de o eventuală carantină şi aţi plătit deja pentru o rezervare, trebuie să primiţi banii înapoi.

Roxana Ilinca, consultant turism: "În momentul în care există carantină pe oraşe, pe judeţe, hotelierul este obligat să înapoieze contravaloarea avansului integral".

Medicii spun însă că ar trebui să ne gândim de două ori atunci când alegem o călătorie sau o petrecere în loc să stăm acasă, cu familia restrânsă.

Diana Manolescu, medic: "Dacă nu respectăm aceste măsuri de precauție și nu încercăm aceste sărbători cu familia restrânsă, ne așteptăm ca numărul pacienților pozitivi să crească".

Virgil Musta, medic: "Este bine să fim prudenți, să sărbătorim în familie, membrii cu care stăm în casă. Dacă avem musafiri e bine să purtăm mască, oricine poate fi contaminat".

Autorităţile spun că, în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi şi mai multe controale, tocmai pentru a se asigura că regulile sunt respectate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » În ciuda restricțiilor, mulți români au ales să-și petreacă sărbătorile în străinătate. Medicii fac apel la responsabilitate