Antena Meniu Search
x

Video În Galați, ca-n savană. Urletele șacalilor îi terorizează noaptea pe localnici, iar nimeni nu poate face nimic

Locuitorii unui cartier de la periferia Galaţiului trăiesc nopţi de groază, din cauza unei haite de şacali
Animalele sălbatice îi terorizează pur şi simplu cu urletele pe care le produc, asta pe lângă pericolul pe care îl reprezintă apropierea lor în sine de oameni. Mai multe echipaje de jandarmi au răspuns apelului la 112 al oamenilor, însă nu au putut face mare lucru, deoarece nu sunt echipaţi sau antrenaţi să captureze animalele. 

de Adrian Obreja

la 11.04.2024, 13:48

Vezi și

"Pentru a scăpa de aceste animale din zonă nu sunt variante, pentru că odată ce și-au marcat teritoriul și au și pui animalele rămân în acea zonă, chiar dacă pot parcurge chiar și 10 kilometri pe timpul nopții în căutarea hranei. Specialiștii spun că aceste animale își caută locuri chiar și în apropierea orașelor și satelor pentru că vor hrană și se apropie din ce în ce mai mult, nefiind speriate de zgomotul urban. În schimb, oamenii pot evita pericolul dacă evită să iasă din case la ore târzii și, dacă o fac, să aibă un băț în mână cu care să impună o distanță. Animalele nu sunt foarte periculoase pentru că nu urmăresc prada, precum lupii, fiind animale oportuniste ce caută hrana în locuri accesibile, dar medicii veterinari atrag atenția că sunt purtători de paraziți precum rabie (turbare). Imaginile surprinse noaptea trecută au fost filmate chiar de locuitorii din case, după ce urletele produse de șacali i-au îngrozit. Au sunat la 112 iar un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la fața locului, însă nu a putut face nimic", a transmis reporterul Observator Adrian Obreja.

Șacalii sunt mamifere carnivore din familia Canidae, înrudiți cu lupii, câinii și caii. Ei sunt cunoscuți și sub numele de "câini sălbatici" și trăiesc în haite, fiind adaptați la o varietate de habitate, de la păduri și stepe până la deșerturi și zone urbane. Sacalii sunt prădători agili, hrănindu-se în principal cu hoituri, rozătoare, păsări, insecte și alte mici animale. În timpul împerecherii sau al căutării congenerilor din haită șacalii scoat un urlet pătrunzător, caracteristic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » În Galați, ca-n savană. Urletele șacalilor îi terorizează noaptea pe localnici, iar nimeni nu poate face nimic