Antena Meniu Search
x

Video În Italia, 4 milioane de copii, inclusiv români, au revenit în bănci. Școlile s-au redeschis cu reguli stricte pentru profesori

Cu măşti şi certificate verzi pentru profesori, temeri dar şi multă bucurie pentru elevi, şcoala a început ieri şi în alte ţări europene. 4 milioane de copii, inclusiv români, au revenit în bănci şi în Italia. Anii de şcoală online i-a făcut avizi de normalitate. Profesorii care nu respectă, însă, noile reglementări, riscă suspendarea şi chiar îngheţarea plăţii. 

de Redactia Observator

la 14.09.2021, 08:46

Vezi și

Sunt bucuros că mă duc, că am posibilitatea să mă duc fizic la şcoală.

Eu intru acum în clasa a treia, ar fi a 11-a pe sistemul României. 

Alexandru Badea aşteapta această zi de doi ani. Este clasa a 11-a, dar abia dacă îşi cunoaşte colegii. Despre viaţa de liceu a auzit doar din poveştile părinţilor. S-a vaccinat printre primii de vârsta lui şi a plecat voios către şcoală animat de speranţa că viaţa a revenit la normalitate.

În Italia, şcolile s-au redeschis cu reguli stricte pentru profesori. Cadrele didactice, îngrijitorii, personalul de curăţenie, chiar şi părinţii care trec pragul şcolii trebuie să fie vaccinaţi. Distanţarea, măştile şi igiena rămân fundamentale.

Pe acelaşi subiect

Violeta Marica, prof. de educație fizică la o școală din Bologna: "Colegii care nu reuşesc să facă un test sau să se vaccineze, la patru zile de absenţă de la şcoală pot primi sancţiuni, cu amnedă de la 400 la 1.000 de euro". 

În Belgia, prezenţa la școală este obligatorie pentru toată lumea, la fel şi în Marea Britanie

Europa a dat startul orelor treptat, încă de la începutul lunii. În Belgia, prezenţa este obligatorie pentru toată lumea, la fel şi în Marea Britanie. Cele mai drastice reguli le-a impus Israelul unde orele au început de pe întâi septembrie, iar copiii sunt vaccinaţi chiar la şcoală.

În Grecia, precauţia este cheia unui nou an cu succes cred autorităţile. Pentru copiii care nu au vârsta necesară vaccinării, accesul la ore se face cu test negativ. Testele sunt oferite gratuit de autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » În Italia, 4 milioane de copii, inclusiv români, au revenit în bănci. Școlile s-au redeschis cu reguli stricte pentru profesori