Antena Meniu Search
x

Muniţia viitorului, invenţie românească. Armata Română a creat prima armă termobarică

În laboratoarele de cercetare ale Armatei Române a luat nastere prima armă termobarică. Acest nou tip de muniţie reprezintă viitorul, spun specialiştii.

Vezi și

În laboratoarele de cercetare ale Armatei Române a luat nastere prima armă termobarică. Acest nou tip de muniţie reprezintă viitorul, spun specialiştii. Dispozitivul de tragere foloseşte muniţie care, la impact, produce o presiune uriaşă şi o temperatura de peste 2000 de grade, ce nu dau nici o şansă inamicului.

Cu acest nou tip de muniție, nu este necesară nici măcar ochirea țintei. Chiar dacă inamicul ar fi adăpostit după un zid, tot nu ar avea nicio șansă.

Arma le-ar permite militarilor români care luptă în Afghanistan să nu se mai expună în faţa inamicilor. Şi le-ar creşte şansele să se întoarcă teferi acasă. 

Deşi statul nu a alocat bani suficienți, cercetătorii au reuşit să dezvolte proiectul cu fonduri proprii.

lt. ing. Ovidiu Iorga, directorul proiectului Grenadă Termobarică:

Am început-o în martie anul trecut și acum avem toate testele efectuate cu succes. Urmează fazele de prototip și apoi industrializarea.

Arma termobarică nu este singura invenție a militarilor români din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare și Ecologie. Aceștia au mai dezvoltat în acest an prima vestă antiglonț pentru femeile care luptă în teatrele de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Muniţia viitorului, invenţie românească. Armata Română a creat prima armă termobarică