Antena Meniu Search
x

Video În loc de apă și canalizare, s-au ales cu casele surpate din cauza lucrărilor. Primarul cere ajutor de urgență de la București

Dramă pentru mai multe familii din Satu Mare, în pragul iernii. Autorităţile le-au promis că aduc apa şi canalizarea la poartă, dar i-au lăsat fără case. Mai multe locuinţe s-au crăpat sau stau să cadă, după ce pământul a luat-o la vale în urma lucrărilor de modernizare. Oamenii s-au mutat la rude, edilii au convocat comitelul pentru situaţii de urgenţă, dar cu toţii aşteptă experţi de la Bucureşti pentru a le oferi o soluţie.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 22.11.2022, 20:14

Vezi și

Veronica are doi copii mici. Soţul este plecat în străinătate ca să facă bani pentru casa visurilor lor. Totul s-a năruit însă în toiul nopţii. Locuinţa a început să cadă pe bucăţi. Ca să nu să se prăbuşească tot tavanul oamenii au improvizat o instalaţie de susţinere cu mai mulţi stâlpi în mijlocul casei.

Veronica Bejber: La 12 noapte a căzut tot jos, s-au speriat şi copii şi eu. Vecinii au fost şi mi-au pus sprijin.

Chiar şi aşa, de frică, femeia şi a luat copiii şi au plecat la părinţi.

Veronica Bejber: Pe zi ce trece tot mai tare, tot mai apare câte una. Am plecat de acasă, ce puteam să fac cu doi copii mici nu pot să stau aici. Am plecat la părinţi

Pe acelaşi subiect

Alete trei familii sunt în aceeaşi situaţie. Ana şi-a renovat casa în primăvara acestui an. A investit 25 de mii de euro. Locuinţa este acum brăzdată de crăpături.

Mândruţă Ana: Asta cam de duminică a început, şi acum şi aici. Văd aici puşcătură. De aici era, aşa şi uitându-mă " Doamne fereşte ce se întâmplă", atunci din nou prrrrr şi văd că vine atunci puşcă gresia.

Edilii spun că lucrările s au făcut conform proiectului

Coşmarul oamenilor a început săptămâna trecută, odată cu lucările de canalizare din localitate. Pe marginea drumului muncitorii au săpat şanţuri de patru metri adâncime. Localnicii spun că de atunci cale au început să o o ia la vale.

Edilii spun că lucrările s au făcut conform proiectului, dar explicaţia nu le ţine de cald oamenilor.

Ioan Irime, primar comuna Turt: Am ajuns la concluzia că trebuie să convocăm CLSU. Am ieşit în teren şi am constantat că cele patru case au crăpături.

Radu Roca, prefect: Eu sper că primarul a înţeles şi l-am asigurat de orice ajutor pe care îl pot da în baza legislaţiei ca aceste familii să aibă locuinţele refăcute, să putem asigura cazarea oamenilor în altă parte dacă este necesar.

Între timp, lucrările au fost sistate.

Director Leitner Ioan, Apaserv: Lucrările trebuie terminate până la sfârşitul anului viitor, înseamnă că anul viitor după ce se clarifică situaţia o să le reluăm.

Lucările de canalizare din întreaga comună au costat 90 de miioane de lei, bani de la bugetul local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » În loc de apă și canalizare, s-au ales cu casele surpate din cauza lucrărilor. Primarul cere ajutor de urgență de la București