Antena Meniu Search
x

Încă un preot a pierdut lupta cu COVID-19. Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a stins din viaţă la o mănăstire de maici din Cluj-Napoca

Încă un preot a pierdut lupta cu COVID-19. Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, s-a stins din viaţă marţi după-masă, la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

de Monica Palade

la 12.01.2021, 17:49

Episcopul Florentin Crihălmeanu
Încă un preot a pierdut lupta cu COVID-19. Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a stins din viaţă la o mănăstire de maici din Cluj-Napoca - Facebook

Preotul începuse să se simtă mai bine după infecţia cu virusul şi se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare.

A avut însă o criză acută cardio-respiratorie, iar măicuţele au sunat la 112. În ciuda eforturilor făcute de medicii sosiţi la faţa locului nu s-a mai putut face nimic pentru el.

"Această încercare dureroasă să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut"

Parohia Greco-Catolică Andrei Mureşanu Cluj-Napoca şi-a exprimat regretul pentru pierderea preotului, susţinând că speră că prin această încercare dureroasă, cei care l-au cunoscut îşi vor găsi pacea.

„A trecut la casa Tatălui Ceresc

Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU,

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale”, se arată în comunicatul bisericii.

Alin Pășcuța, un tânăr preot din Bihor, mort de COVID la doar 40 de ani: "Plânge lumea pe stradă"

 

Un alt preot, Alin Pășcuța din Sânmartin, județul Bihor, a murit de Covid-19 la doar 40 de ani. În urma lui a rămas o fetiță orfană, o familie în doliu și o comunitate locală îndurerată.

Vestea încetării din viață a părintelui a cutremurat comunitatea locală."Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă", a mărturisit Cristian Laza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Încă un preot a pierdut lupta cu COVID-19. Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a stins din viaţă la o mănăstire de maici din Cluj-Napoca