Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendii de vegetaţie în România, din cauza caniculei. O pădure arde de mai bine de 7 zile

România este sub o cupolă de foc! Din cauza temperaturilor extreme, incendiile de vegetație se țin lanț și pârjolesc sute de hectare în toată ţara. În comuna Poarta Albă, din judeţul Constanţa, un azil de bătrâni a fost evacuat, de teama flăcărilor care se apropiau periculos. A fost activat planul roşu şi au fost trimise mai multe maşini de pompieri şi echipaje SMURD din patru judeţe. În cele din urmă, focarul a fost stins. În Parcul Naţional Porţile de Fier însă, pădurea de pini arde de mai bine de o săptămână.

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 19:15

Din cauza vegetaţiei foarte uscate, flăcările s-au propagat pe 50 de hectare în zona Poarta Albă şi exista riscul să cuprindă un azil de bătrâni. A fost activat imediat planul Roşu de intervenţie. Maşini de pompieri din Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti-Ilfov au fost trimise la intervenţie.

"La căminul de bătrâni focul nu s-a propagat și colegii mei au evacuat aproximativ 80 de persoane cazate la cămin, acestea fiind transferate într-o altă locație. S-a reușit salvarea și protecția acestora", spune Ana-Maria Stoica, purtător de cuvânt iSU Dobrogea.

"Am fost în situația limită de a lua foc azilul de bătrâni. Toată lumea a intervenit, inclusiv personalul de acolo. Din păcate direcția pe care a luat-o vântul a fost către zonă penitenciarului și a trebuit să intervenim rapid și aici", Vasile Delicoti, primar Poarta Albă.

Vezi și

Incendii de vegetaţie în România, din cauza caniculei

Pe acelaşi subiect

Fumul dens a afectat şi circulaţia pe Drumul Naţional 22 C.

Pentru a putea stinge flăcările, salvatorii au solicitat şi oprirea traficului pe magistrala Constanta - Bucuresti. Șapte trenuri au fost oprite, iar circulatia în zonă a fost restricționată din cauza fumului dens și a lipsei de vizibilitate.

În Parcul Natural Porțile de Fier, din judeţul Mehedinţi, pădurea arde de şapte zile. Aproximativ 130 de hectare au fost afectate până în acest moment. Peste 100 de pompieri se luptă cu focul zi şi noapte. În ajutor au fost trimise două aeronave SPARTAN ale Forțelor Aeriene Române dar şi un elicopter Black Hawk, care au aruncat apă de la înălţime. 

Fumul înecăcios a ajuns aproape de comuna Sviniţa. Deocamdată, nu a fost stabilită cauza incendiului, însa o variantă luată în calcul este căldura excesivă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat nu mai puţin de 140 de incendii de vegetaţie. Autorităţile au avertizat populaţia să nu facă foc decât în locurile permise, să nu arunce ţigări spre vegetaţie şi să stingă jarul după grătar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Incendii de vegetaţie în România, din cauza caniculei. O pădure arde de mai bine de 7 zile