Antena Meniu Search
x

Video Incendii de vegetaţie scăpate de sub control și în România. Flăcările au distrus zeci de gospodării în Mehedinți

Incendiile de vegetaţie iau amploare şi în ţara noastră. De câteva zile, sute de hectare de vegetaţie uscată din judeţul Mehedinţi s-au făcut scrum, iar zeci de gospodării au fost înghiţite de flăcări. Oamenii ajung să nu mai poată controla focul, care se extinde tot mai mult din cauza temperaturilor extrem de înalte. Pompierii şi poliţiştii încearcă să-i găsească acum pe vinovaţi, pentru a-i trage la răspundere.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 14:07

Vezi și

Zeci de pompieri au intervenit pentru lichidarea incendiului izbucnit la vegetaţia uscată izbucnit în zona localităţii Scăpău, din judeţul Mehedinţi, unde flăcările puternice au înghiţit şi mai multe gospodării. 

Cristinel Pavel, prefect Mehedinţi: De peste două săptămâni ne confruntăm cu un număr foarte mare de incendii de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Din păcate, oamenii nu înţeleg că nu trebuie să-şi cureţe terenurile după recoltarea culturilor prin incendiere.

Localnicii îşi plâng animalele şi gospodăriile distruse

Temperaturile ridicate şi vântul puternic au dus la propagarea incendiului cu repeziciune. 20 de gospodării au fost afectate. Flăcările au ajuns şi la cimitirul din localitate. Din casele afectate de incendiu, una a fost distrusă complet. Un autoturism şi mai multe animale au fost înghiţite de flăcări.

Pe acelaşi subiect

Localnic: A venit de acolo şi a trecut strada că a bătut vântul. A fost vălvătaie mare şi vegetaţia uscată.

Reporter: Ce v-a ars?

Localnic: Găini, raţe, gardul, o bucătărie. Două rânduri de ţiglă, căpriorii. Şi la casă a ajuns puţin.

Şi pompierii mehedinţeni care erau liberi au fost chemaţi la lucru, iar în ajutorul pompierilor mehedinţeni au venit şi colegii de la ISU Dolj.

Marius Gogîltan, ISU Mehedinţi: În momentul de faţă se desfăşoară incendiul în pădurea dintre Scăpău şi Deveselu. Avem echipaje acolo, şi de o parte şi de cealaltă. Am făcut nişte brazde, dar din păcate vântul nu ţine cu noi. Flăcările au trecut peste brazde. 

Cătălin Tutilescu, șef Garda de Mediu: În acest moment cercetăm, vedem cine a pus (focul) şi sperăm să-i prindem cât mai repede pe cei vinovaţi şi să-i tragem la răspundere.

Şi pompierii din judeţul Vâlcea au avut de furcă cu incendiile de vegetaţie. Zeci de subofiţeri şi voluntari s-au mobilizat să poată stinge flăcările ce se întindeau pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Incendii de vegetaţie scăpate de sub control și în România. Flăcările au distrus zeci de gospodării în Mehedinți