Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu de vegetaţie uriaş în Maramureş. Şapte case s-au făcut scrum şi focul a ajuns la o hală cu îngrăşăminte chimice. Zeci de oameni, evacuaţi

Este Iadul pe Pământ în mai multe localităţi din Maramureş. Un incendiu uriaş de vegetaţie pare de nestăvilit şi a mistuit deja şapte case. Flăcările au ajuns şi la o hală cu îngrăşăminte chimice, iar oamenii au fost evacuaţi din cauza focului care se întinde cu furie şi a fumului toxic. Pompierii din cinci judeţe au fost chemaţi pentru a stinge incendiul şi a stabili de la ce pornit dezastrul. 

de Simona Vasiac

la 07.09.2024 , 19:21

Locuitorii din Lăpuşel privesc disperaţi cum flăcările le înghit casă după casă. 

Şapte case au ars din temelii

Şapte locuinţe au fost până acum mistuite. Uriaşul incendiu de vegetaţie avansează cu iuţeală, alimentat de vântul puternic. Pompierii nu se luptă doar cu flăcările uriaşe, ci şi cu fumul toxic. pentru că focul a ajuns şi la o hală plină cu îngrăşăminte. 

Vezi și

Focul a lovit localitatea Lăpuşel din două direcţii, la intrarea în localitate, la Două Veveriţe, dar şi aici, în mijlocul localităţii unde flăcările au cuprins inclusiv o anexă.

Pe acelaşi subiect

Peste 70 de pompieri din cinci judeţe au venit să stingă incedniul de proporţii. Mulţi au fost chemaţi direct de-acasă. 

Au venit să ajute şi jandarmi, şi angajaţi de la ocolul silvic. Locuitorii din zonele de risc au fost evacuaţi de urgenţă. Însă mulţi au revenit să dea o mână de ajutor. 

Flăcările, care amintesc de incendiile de vegetaţie din Grecia, s-au întins până în prezent pe terenurile a trei localităţi maramureşene. Cauza incendiului urmează să fie stabilită. Este posibil ca totul să fi pornit de la arderile ilegale de mirişti.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Incendiu de vegetaţie uriaş în Maramureş. Şapte case s-au făcut scrum şi focul a ajuns la o hală cu îngrăşăminte chimice. Zeci de oameni, evacuaţi