Antena Meniu Search
x

Video Incendiu în Craiova. Au investit 50.000 de euro într-o garsonieră la mansardă şi a mai rămas doar scrum: "Avem rate şi acum"

Lacrimi printre ruine! Locatarii din cele trei blocuri mistuite de foc la Craiova au primit astăzi permisiunea să intre în locuinţele distruse. Din multe apartamente au mai rămas doar pereţi înnegriţi de foc. Autorităţile locale oferă ajutoare de 10.000 de lei pentru sinistraţii care au dat 50.000 de euro pe locuinţe. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 19:58

Vezi și

- Vai! Ce e aici... Nu pot să cred. Nu-mi vine să cred ce e aici!

Locatarii au păşit şocaţi printre moloz, lemne arse şi bucăţi de cărămizi sparte de infernul incendiului. Pompierii i-au supravegheat cât au intrat să evalueze pagubele. 

Pompier: Cine nu şi-a verificat, doar intră, verifică. Lăsăm geamul deschis ca să se aerisească, vă luaţi lucrurile de valoare

Pereţii mansardelor care au mai rămas în picioare fumegau şi la 24 de ore după ce focul a fost stins. 

Pe acelaşi subiect

- Tot mai iese fum de aici. Ăsta e dormitorul. Ce-a mai rămas din dormitor... Cerul liber. Bucătăria mea, aragaz... Nu mai e nimic.

Au investit 50.000 de euro în locuinţă şi au văzut-o cum se face scrum

Bilanţul dramatic este al unei familii care a muncit în străinătate şi a investit 50.000 de euro într-o locuinţă din mansarda distrusă de incendiul uriaş. 

Locatar: Copiii ne-au trimis bani să le luăm locuinţă aici, că trăiesc în străinătate. Am cumpărat garsoniera, avem rate şi acuma. A fost asigurată până anul trecut, noi nu ne-am mai permis să refacem asigurarea. 

Proprietarii apartamentelor care nu au fost afectate au recuperat animalele de companie şi hainele pe care le-au lăsat în urmă când au fugit. 

Locatară: E un pisoi pe care îl mai luăm în casă din când în când. E foarte speriat şi încerc să îl liniştesc. 

Reporter: Unde o să dormiţi câteva zile până...?

Locatar: Sub cerul liber...

Autorităţile locale au pus la dispoziţie 112 locuri de cazare

Ca să nu rămână niciun sinistrat pe drumuri, autorităţile locale au pus la dispoziţie 112 locuri de cazare. Primii oameni au fost relocaţi aseară. 

Cosmin Gagiu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială: Vor primi câte 10.000 de lei fiecare familie în parte, din cei cu mansarde, ca ajutor de urgenţă. Adică în jur de 29, 30 de familii. 

Între timp, a fost lămurită şi o controversă - locatarii s-au certat cu pompierii în noaptea incendiului şi au acuzat compania de apă că nu avea presiune în hidranţi. 

Locatar: Dar nu faceţi nimic! Nu faceţi nimic! Nimic. Nu mai fac nimic! 

Carmen Petrean, reprezentantul Companiei de Apă Oltenia: Toţi hidranţii cuplaţi la reţeaua de alimentare sunt în perfectă stare de funcţionare şi asigură chiar un debit şi o presiune mai mare decât cele prevăzute de normativele în vigoare. 

Incendiul care a cuprins mansardele celor trei blocuri din Craiova a afectat peste 200 de apartamente. 31 au ars complet, iar 184 au fost distruse de flăcări sau infiltraţiile de apă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Incendiu în Craiova. Au investit 50.000 de euro într-o garsonieră la mansardă şi a mai rămas doar scrum: "Avem rate şi acum"