Antena Meniu Search
x

Incendiu în Craiova. Supăraţi că pompierii nu sting mai repede focul, oamenii s-au certat cu poliţia şi salvatorii: "Să intre cu avionul!"

Incendiu Craiova. Un incendiu puternic a izbucnit joi dimineaţă la mansarda unui bloc din cel mai mare cartier al Craiovei. S-a întâmplat în jurul orei 8 dimineaţa, iar în scurt timp flăcările s-au extins şi la blocurile vecine, aflate în forma literei U, în ciuda eforturilor pompierilor. Cel puțin 20 de apartamente ar fi afectate. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de lipsa căilor de acces şi de hidranţii din zonă care nu aveau presiune. 

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 13:27

Vezi și

Flăcările au izbucnit la mansarda unui bloc de locuinţe şi în scurt timp s-au extins şi la alte două imobile alăturate, spre disperarea locatarilor. Cel puțin 20 de apartamente ar fi afectate, potrivit primelor verificări. Interveniţia pompierilor a fost îngreunată din cauza hidranţilor care nu au presiune.

Din fericire nimeni nu a murit în urma incendiului, dar un bărbat a suferit arsuri pe mână şi a fost transportat la spital, iar două persoane au avut atacuri de panică. Zeci de oameni au fost evacuaţi. Locatarii disperaţi au intrat în conflic cu pompierii care au venit la intervenţie.

Hidranţii nu aveau presiune, focul stins după 3 ore

Martor: E pe sub acoperiş, pe sub alea, arde tot, nu auzi cum trosnesc lemnele?!

Pe acelaşi subiect

Martor: E fum negru puternic. Fum negru de nu se vede nimic.

Incendiul violent a pornit de la mansarda unui bloc în cartierul Craiovița Nouă din Craiova. Flăcările s-au extins rapid la alte două blocuri aflate la mică distanţă, spre disperarea localnicilor, care priveau neputincioşi cum toate bunurile lor erau mistuite de foc. 

O locatară a izbucnit în plâns în parcare. "Deci rămân fără casă. De la o singură garsonieră, nu au fost în stare să stingă focul. Să intre cu avionul, nu ştiu pe unde să intre. Au stins incendii şi în alte zone."

"Apartamentul meu e în blocul ăsta. În blocul care nu arde în momentul ăsta dar care poate să ia foc, în ritmul ăsta" a relatat un alt localnic. "Sper să nu ajungă până la mine, dar îmi pare rău de oamenii ăstia care au rămas fără case" a povestit un alt martor. 

Flăcările au fost stinse după aproximativ 3 ore. Atât cauzele incendiului cât şi pagubele provocate de acesta urmează a fi stabilite. Oamenii spun că focul ar fi izbucnit de la o candelă lăsată pe un pervaz, în mansardă

Anchetă pentru a se afla cum au fost construite cele 3 blocuri afectate

De altfel, în imaginile surprinse din dronă se vede cum mansarda blocului este făcută scrum.  Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a fost deschisă o anchetă pentru a se stabilit exact cum au fost construite blocurile. Asta pentru că intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi de lipsa unei căi de acces. 

Supăraţi că pompierii nu sting mai repede focul, oamenii s-au certat cu poliţia

Din fericire, toţi locatarii au reuşit să iasă din case, până la venirea pompierilor. În agitaţia creată însă, unii au ales să ia liftul şi au rămas blocaţi în el.  "A fost un moment de emoţie că nu credeam că îi mai vedem vii. Ei blocaţi în lift, noi pe afară. Când au venit pompierii au deblocat cu ranga", a povestit un locatar. 

Pompierii au intervenit cu 6 autospeciale de stingere, dar misiunea lor a fost îngreunată din cauza că hidranţii din zonă nu aveau presiune.

Localnic: "Pompierii sunt fără apă, ăla face plajă acolo. Puneţi un hidrant, trebuie să aibă hidranţi aici"

Localnic: "Nu au loc, nu au cum să treacă. Dacă putea să intre o maşină de pompieri, se putea stinge"

Localnic: "Dacă vine o pală de vânt arde tot cartierul ăsta. Nu e posibil aşa ceva"

Supăraţi că pompierii nu sting mai repede flăcările, locatarii s-au luat la ceartă cu poliţiştii. Oamenii nu au vrut sa se dea la o parte.

Localnic: Nu mai fac nimic. Nu vreau, ce o să-mi facă?

Localnic: Nu sunteţi în stare să faceţi nimic.

Localnic: Nu îşi fac treaba.

Poliţist: Lăsaţi-i că îşi fac treaba. Hai un pic mai în spate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Incendiu în Craiova. Supăraţi că pompierii nu sting mai repede focul, oamenii s-au certat cu poliţia şi salvatorii: "Să intre cu avionul!"