Antena Meniu Search
x

Video Filmul incendiului din Craiova, unde localnicii s-au panicat şi au sărit la scandal cu pompierii. "Deci, rămân fără casă!"

Incendiu în Craiova. Dimineaţă de coşmar pentru locuitorii celui mai mare cartier din Craiova. Mansarda unui bloc a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid şi la alte două imobile din apropiere. Disperaţi că rămân fără agoniseala de o viaţă, locatarii s-au certat cu pompierii. Incendiul a fost stins abia după 6 ore. O persoană a ajuns la spital cu arsuri uşoare. Pagubele se ridică la sute de mii de euro. 

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 19:29

Vezi și

Incendiul violent a izbucnit în jurul orei 08:00 la mansarda unui bloc din cartierul Craiovița Nouă, ridicat în 2008. 80 de oameni erau acasă când a început să ardă acoperişul. Au ieşit din apartamente şi au aşteptat nerăbdători să vină pompierii. Unii locatari au coborât cu liftul şi au rămas blocaţi în el pentru că se luase curentul. 

Locatar: A fost un moment de emoţie că nu credeam că îi mai vedem vii. Ei panicaţi în lift, noi pe afară. Când au venit pompierii au deblocat cu răngi, cu târnăcoape. 

Vâlvătaia s-a extins rapid

Pentru că în zonă imobilele sunt construite în formă de U, vâlvătaia s-a extins în câteva minute şi la două blocuri vecine. 

Pe acelaşi subiect

Locatar: Apartamentul meu e în blocul ăsta. În blocul care nu arde în momentul ăsta dar care poate să ia foc, în ritmul ăsta.

Locatar: Sper să nu ajungă până la mine, dar îmi pare rău de oamenii ăstia care rămân fără case, practic. Şi practic, nu s-a acţionat aşa cum trebuie.

Locatarii, în scandal cu pompierii

Supăraţi că pompierii nu sting mai repede flăcările, unii locatari s-au luat la ceartă cu poliţiştii şi jandarmii care încercau să elibereze căile de acces. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că pompierii au acţionat din primul moment în care au ajuns. 

Raed Arafat șeful DSU: Agresiunea și agresarea pompierilor la fața locului este total inadmisibilă, și nu poate fi acceptată sub nicio formă. Nici nu vă dați seama cât de mult din punct de vedere al moralului și al psihicului. Oamenii aștia merg și-și pun viața în pericol, ei se luptă cu focul. Dacă dau în ei, alții nu avem.

Pompierii au intervenit cu 6 autospeciale de stingere, însă misiunea a durat mai bine de şase ore. Drumurile înguste şi presiunea mică a apei de la un hidrant le-au îngreunat misiunea.

O persoană internată pentru arsuri

Bogdan-Constantin Vldătuţoiu, inspector şef ISU Craiova: Focul s-a propagat cu repeziciune tocmai pentru că în locaţia afectată de incendiu cantitatea de materiale combustibile a favorizat acest lucru.

Trei oameni au făcut atacuri de panică, iar o persoană a fost internată cu arsuri pe mâini şi la nivelul căilor respiratorii. Locatarii spun că cel care a ajuns la spital ar fi chiar proprietarul apartamentului de unde a pornit incendiul. O candelă aprinsă şi lăsată nesupravegheată ar fi pornit pârjolul. 

Toate cele 26 de mansarde construite în cele trei blocuri s-au făcut scrum. Ca să nu rămână pe drumuri, primăria oraşului a pus la dispoziţia locatarilor afectaţi peste o sută de locuri de cazare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Filmul incendiului din Craiova, unde localnicii s-au panicat şi au sărit la scandal cu pompierii. "Deci, rămân fără casă!"