Antena Meniu Search
x

Video Incendiu într-un bloc din Teleorman. Focul a pornit de la o lumânare lăsată neuspravegheată de un om al străzii care se adăpostea la subsol. Locatarii, evacuați

Mai mulţi locuitori ai unui bloc din municipiul Alexandria au fost evacuaţi, sâmbătă dimineaţă, după ce un incendiu a izbucnit la subsolul imobilului. Primele date arată că focul a pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată de către un bărbat care s-a adăpostit în subsolul blocului.

de Redactia Observator

la 14.01.2023, 13:24

Vezi și

Incendiul izbucnit într-un bloc pe strada Bucureşti din municipiul Alexandria a fost anunţat sâmbătă dimineaţă, la ora 05:49, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Iar la ora transnmiterii acestei ştiri acţiunea pompierilor continuă. 

„Primele echipaje sosite la locul intervenţiei, cu o maşină de stingere, o descarcerare şi o ambulanţă SMURD, au constatat că focul se manifesta mocnit, cu degajare mare de fum pe casa scării, patru persoane se autoevacuaseră din apartamente, iar la subsol se afla o victimă, intoxicată cu fum, conştientă şi cooperantă. Concomitent cu măsurile luate pentru stingerea incendiului, salvatorii au evacuat alte 11 persoane din apartamentele aflate pe casa scării, iar victima de la subsol, un bărbat de cca. 41 de ani, a fost predată unui echipaj SMURD care a transportat-o de urgenţă la UPU Alexandria”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Misiune, îngreunată de cantităţile mari de materiale combustibile depozitate la subsolul blocului

Pe timpul intervenţiei, toate persoanele evacuate din apartamente au fost monitorizate şi asistate de personalul medical, însă ele au refuzat să meargă la spital.

Pe acelaşi subiect

Conform pompierilor, misiunea a fost îngreunată de cantităţile mari de materiale combustibile depozitate la subsolul blocului: materiale textile, elemente de mobilier, mase plastice, polistiren. În plus, acţiunea este una dificilă şi din cauză că subsolul a fost compartimentat prin construcţii improvizate, cu spaţii înguste, iar  gurile de aerisire ale subsolului erau blocate ori obturate de diferite materiale cum ar fi polistirenul. 

„O altă problemă a fost că nu exista nicio trapă de evacuare, iar elementele de tâmplărie de la ferestrele de pe casa scării erau blocate, pompierii fiind nevoiţi să spargă geamurile pentru a reuşi să degajeze fumul dens provenit de la subsol. Pe timpul acestei intervenţii, pompierii au folosit un număr mare de butelii de aer comprimat având în vedere fumul dens, vizibilitatea aproape de zero şi accesul îngreunat, acordându-se o atenţie sporită atât salvării cetăţenilor, cât şi protecţiei personalului de intervenţie”, mai transmite ISU. 

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri, însă locatarii s-au putut reîntoarce în apartamente abia după aproape două ore şi jumătate, după ce casa scării a fost evacuată complet de fum. La ora transmiterii acestei ştiri, salvatorii încă se află la locul incendiului şi acţionează pentru evacuarea materialelor distruse de şi a apei, care a fost folosită pentru stingerea incendiului. Din primele verificări, cauza probabilă a incendiului a fost o lumânare nestinsă, amplasată în apropierea materialelor combustibile de către persoana găsită la subsol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Incendiu într-un bloc din Teleorman. Focul a pornit de la o lumânare lăsată neuspravegheată de un om al străzii care se adăpostea la subsol. Locatarii, evacuați