Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la City Hotel Ploieşti. Focul putea să-i ucidă în somn pe cei cazaţi: "La 1 dormea cineva tun"

Incendiu la City Hotel Ploieşti. Un hotel în care erau cazaţi zeci de muncitori străini a luat foc aseară în Ploieşti! Un trecător a observat flăcările pe acoperiş şi a dat alarma. Intervenţia pompierilor a fost una contracronometru. Oamenii au fost evacuaţi la timp, iar incendiul a fost lichidat înainte să se extindă la etajele inferioare.

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 19:54

Vezi și

Incendiu puternic la City Hotel Ploieşti, la nivelul acoperişului. Flăcări înalte de câţiva metri au izbucnit aproape de miezul nopţii la hotelul de patru stele de la periferia oraşului Ploieşti.

Ce ar fi provocat incendiul de la City Hotel Ploieşti

 Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit al instalaţiei electrice care alimentează panourile solare montate pe aproape întreg acoperişul. Un trecător a văzut cum vâlvâtaia se extindea ameninţător şi a sunat la 112.

38 de oameni care erau cazaţi în hotel s-au trezit în sunete de sirenă şi cu bătăi în uşă. "Am adormit şi ne-a trezit poliţia, anunţându-ne că este la etajul 5 un foc şi trebuie repede să evacuăm clădirea", povesteşte un martor.

Pe acelaşi subiect

Muncitorii au fugit din hotelul în flăcări

Cei mai mulţi dintre cei cazaţi în hotel erau muncitori din Republica Moldova şi Serbia. Au reuşit să fugă din camere doar cu hainele de pe ei. "Stăteam în hotel liniştit şi colegul meu a venit şi a bătut la uşă. Eu stăteam cu căşti. "Ia toate lucrurile şi ieşi afară!" Doar am văzut că a început să iasă totul galben, deci era întuneric şi a început să ardă", spune un martor.

"La etajul 1 dormea cineva tun, a trebuit să îl trezim", a declarat Andrei Volosevici, primar Ploieşti. În câteva minute, 700 de metri din mansarda clădirii au fost cuprinşi de flăcări uriaşe. Pompierii au intervenit cu 7 autospeciale şi au reuşit să stopeze extinderea incendiului la etajele inferioare.

"Victime nu avem, toţi locatarii hotelului au fost evacuaţi în siguranţă", a precizat Nicolae Tudoroiu, ISU Prahova.

Clienţii hotelului au fost cazaţi într-o altă clădire din oraş, pusă la dispoziţie de primărie. Experţii spun că dacă panourile fotovoltaice nu sunt montate corespunzător pot să devină un pericol.

"Suntem la început. Nu avem experienţă în acest lucru şi nici foarte multe norme tehnice. Ele pot lua foc şi nu prea avem cum să întrerupem sursa generatoare de foc. Panoul în sine produce energie şi nu îl putem opri decât atunci când arde complet. Ar fi bine când achiziţionăm astfel de echipamente, să le luăm dintr-o sursă credibilă, unde putem să verificăm calitatea aparatelor. Instalatorii să fie bine pregătiţi. să se uite bine dacă acoperişul e făcut din ciment, din beton sau este cu ceva memebrană care poate lua foc", atrage atenţia un expert.

Şi echipamentele trebuie achiziţionate de la vânzători recunoscuţi, care să ofere garanţie. În România sunt doar 531 de firme calificate în instalarea panourilor fotovoltaice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Incendiu la City Hotel Ploieşti. Focul putea să-i ucidă în somn pe cei cazaţi: "La 1 dormea cineva tun"