Antena Meniu Search
x

Momente de panică pentru zeci de turişti. Acoperişul unui hotel din Ploieşti, cuprins de flăcări. Oamenii dormeau liniştiţi când au fost treziţi de poliţişti

Acoperişul unui hotel de patru stele din Ploieşti a fost cuprins de flăcări, seara trecută. Un trecător a observat focul şi a dat alarma. Zeci de oameni, care erau cazaţi în imobil, au fost evacuaţi de angajaţii hotelului sau de poliţişti. Riscul ca incendiul să se extindă era unul uriaş şi doar intervenţia rapidă a pompierilor a făcut ca totul să nu se transforme într-o nenorocire. Din fericire, nu au existat victime, iar oamenii care se aflau în clădire au fost cazaţi peste noapte într-un alt hotel.   

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 09:46

Vezi și

Alarma a fost dată aseară, la scurt timp după miezul nopţii, de un trecător. Focul a izbucnit la acoperişul hotelului de patru stele, iar mai bine de 700 de metri pătraţi au ars mocnit. Fără să bănuiască vreo secundă pericolul la care sunt expuşi, zeci de oameni dormeau liniştiţi în camere. Rând pe rând, turiştii au fost evacuaţi din clădire.

Nicolae Tudoroiu, insp. şef ISU Prahova: Hotelul avea un număr însemnat de locatari, fiind aproximativ 40 de locatari. Toţi locatarii hotelului au fost evacuaţi în siguranţă.

Martor: Am văzut că a început să iasă totul galben pe cer. Deci era întuneric şi a început să ardă.

Martor: Am adormit şi ne-a trezit poliţia, anunţându-ne că este la etajul 5 un foc şi trebuie repede să evacuăm clădirea.

Pe acelaşi subiect

Martor: Stăteam în hotel liniştit şi colegul meu a venit şi a bătut la usă. A zis ia-ţi lucrurile şi ieşi afară. A început să ardă acoperişul.

Autorităţile caută răspunsuri

Mai multe echipaje de pompieri au început o luptă contracronometru. Din fericire, doar intervenţia promptă a salvatorilor a evitat producerea unei nenorociri.

Andrei Volosevici, primar Ploieşti: La etajul 1 dormea cineva tun şi a trebuit să-l trezim. Pompierii au anunţat că nu o să rămână nimeni aici. Slavă domnului fără victime din cunoştinţele noastre. 

Virgiliu Nanu, prefect Prahova: Momentan nu au acces în clădire. Clădirea este deconectată de la energia electrică. Suntem nevoiţi să îi ducem în altă parte.

Pentru a nu petrece noaptea sub cerul liber, clienţii hotelului au fost cazaţi într-o altă clădire din oraş, pusă la dispoziţie de către Primăria Ploieşti. Autorităţile încearcă acum să descopere de la ce a pornit focul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Momente de panică pentru zeci de turişti. Acoperişul unui hotel din Ploieşti, cuprins de flăcări. Oamenii dormeau liniştiţi când au fost treziţi de poliţişti